Palelogu despre Antonescu: agresivitate, lipsă de politeţe şi de educaţie

Ministrul Culturii Theodor Paleologu (PDL) afirmă că liderul PNL Crin Atnonescu "are toate datele zilelor noastre: agresivitatea, lipsa de politeţe, de substanţă şi de educaţie" şi că "liberalismul începe cu politeţea", el reluând precizările referitoare la declaraţiile sale despre Ionel Brătianu.

53 afișări
Imaginea articolului Palelogu despre Antonescu: agresivitate, lipsă de politeţe şi de educaţie

Palelogu despre Antonescu: agresivitate, lipsă de politeţe şi de educaţie (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul PNL Crin Antonescu l-a acuzat, sâmbătă, pe ministrul Culturii, Theodor Paleologu, de servilism faţă de Traian Băsescu, pentru afirmaţiile făcute la o conferinţă şi potrivit cărora actualul şef al statului nu are contracandidat, iar Ionel Brătianu, dacă ar apărea acum, nu ar câştiga prezidenţialele.

"Cum era să spun că-l prefer pe Traian Băsescu lui Ionel Brătianu? Este o pură aberaţie", afirmă Paleologu.

El reia afirmaţiile potrivit cărora sensul spuselor sale era că un politician, oricât de talentat, trebuie să corespundă vremurilor în care trăieşte.

"Unul dintre exemplele pe care le-am dat a fost cel al lui Ionel Brătianu, cel mai mare politician al României moderne. Nu sunt sigur, am continuat, că el ar putea să se impună în viaţa politică de azi. Dar asta pentru că vremurile sunt aşa cum le vedem", precizează Theodor Paleologu.

El spune că, în schimb, fără doar şi poate, Crin Antonescu "are toate datele zilelor noastre: agresivitatea, lipsa de politeţe, de substanţă şi de educaţie".

"Ce ar mai căuta un Ionel Brătianu într-o lume dominată de asemenea personaje? Promovarea lui Crin Antonescu la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal este cea mai bună ilustrare a spuselor mele: lumea e întoarsă pe dos şi carierele politice se fac pe baza unei veritabile contraselecţii", consideră ministrul democrat-liberal.

În ceea ce priveşte faptul că liderul PNL Crin Antonescu s-a referit şi la tatăl său, Alexandu Palelologu, pe care l-a calificat ca fiind un om mare, Theodor Palelogu afirmă: "E bine că nu ştie ce părere avea tatăl meu despre el. E rău însă că nu i-a citit volumul «Politeţea ca armă». Ar fi aflat acolo că liberalismul începe cu politeţea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici