Pandele pierde şi calitatea de primar prin demisia din PSD

Florentin Pandele, care, prin demisia din PSD, pierde şi calitatea de primar al localităţii Voluntari, a declarat, vineri, la Antena 3, că va candida pentru un nou mandat, ca independent.

227 afișări
Imaginea articolului Pandele pierde şi calitatea de primar prin demisia din PSD

Pandele pierde şi calitatea de primar prin demisia din PSD

El a precizat că nu vrea să candideze din partea niciunui partid.

Pandele a ţinut să menţioneze că nu va reveni asupra deciziei de demisie din PSD.

El a susţinut că, în cursul zilei de vineri, a încercat de mai multe ori să-l contacteze pe liderul partidului, Mircea Geoană, ţinând cont de agenda acestuia, însă Geoană nu i-a răspuns.

Conform Legii 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, modificată prin Legea 249/2006, calitatea de primar încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, şi în cazul pierderii, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales.

Primarul localităţii Voluntari, Florentin Pandele, şi-a anunţat, vineri, la Realitatea TV, demisia din PSD, spunând că el este "vinovatul" pentru mitingul de susţinere a lui Gabriel Oprea desfăşurat în urmă cu câteva zile la sediul central al partidului.

Pandele a spus că marţi a fost o manifestare în care nu s-a scandat nimic împotriva partidului şi că a fost o acţiune spontană. El a menţionat că nu a participat la acea manifestare. Pandele a arătat însă că luni seară a avut loc o întâlnire a social-democraţilor de la Ilfov, în care s-a spus că trebuie să se ştie de ce lui Gabriel Oprea i se retrage sprijinul.

"Dacă s-a ajuns ca PSD să fie restructurat, disciplinat, aranjat de maniera în care s-a procedat azi (vineri, n.r.), eu cred că lucurile sunt scăpate de sub control", a declarat Pandele.

Citeşte şi:

Gigi Neţoiu, exclus din PSD

Neţoiu: Este posibil să demisioneze şi Iordănescu

Gabriel Oprea a demisionat din PSD

Gabriel Oprea a demisionat de la conducerea PSD Ilfov

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a demisionat din funcţie

Ardelean a demisionat din funcţie

Anghel Iordănescu a demisionat din PSD

Florentin Pandele şi-a anunţat demisia din PSD

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici