Parchetul General spune că e nevoie de consultare în cazul graţierii. ”Fără transparenţă, aceste acte ar arăta slăbiciunea autorităţilor în faţa criminalităţii”

Promovarea unor acte de clemenţă de genul graţierii şi amnistiei fără transparenţă şi consultare, ar arăta lipsa de voinţă şi slăbiciunea autorităţilor statului în faţa criminalităţii, precizează Parchetul General.

493 afișări
Imaginea articolului Parchetul General spune că e nevoie de consultare în cazul graţierii. ”Fără transparenţă, aceste acte ar arăta slăbiciunea autorităţilor în faţa criminalităţii”

PG: Acte precum graţierea sau amnistia ar arăta slăbiciunea autorităţilor în faţa criminalităţii

"Promovarea unor acte de clemenţă de genul graţierii şi amnistiei – în condiţii de netransparenţă şi fără o prealabilă consultare a Consiliului Superior al Magistraturii, astfel cum prevede legislaţia în vigoare, nu doar că ar fi în contradicţie cu obiectivele Ministerului Public, dar ar fi de natură să demonstreze lipsa de voinţă şi slăbiciunea autorităţilor statului în faţa criminalităţii", arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

Parchetul General precizează că are ca prioritate în acest moment consolidarea capacităţii instituţionale în lupta împotriva criminalităţii în general şi a corupţiei şi conflictului de interese în mod special.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici