Parlamentarii PSD au părăsit şedinţa comisiilor de buget-finanţe

Parlamentarii PSD au părăsit, sâmbătă dimineaţă, şedinţa comisiilor de buget-finanţe, declarându-se nemulţumiţi de faptul că Ministerul Finanţelor "a amputat" bugetul Senatului şi al altor instituţii.

21 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii PSD au părăsit şedinţa comisiilor de buget-finanţe

Parlamentarii PSD au părăsit şedinţa comisiilor de buget-finanţe (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, Viorel Ştefan, a precizat că, de la 128 de milioane de lei, cât era stabilit bugetul Senatului de această instituţie, Ministerul Finanţelor l-a redus la 86 de milioane de lei.

În opinia deputatului PSD, puterea are un comportament excesiv, iar reprezentanţii PSD au considerat că ar trebui acordată o pauză de consultări, lucru care nu a fost acceptat.

"Suntem nemulţumiţi că bugetele Înaltei Curţi de Casaţie, Curţii de Conturi şi Senatului au fost amputate de Ministerul Finanţelor", a spus Viorel Ştefan.

El nu a putut preciza strategia PSD pe mai departe şi nici în ce condiţii social-democraţii ar putea reveni la lucrările comisiilor de buget.

După ce reprezentanţii PSD au plecat de la şedinţă, lucrările au continuat, în sală rămânând atât parlamentarii coaliţiei, cât şi cei ai PNL.

La puţin timp după aceea a fost acordată o scurtă pauză, după ce un liberal a apreciat că şedinţa nu poate continua în absenţa unui secretar al comisiei.

După rezolvarea situaţiei, lucrările comisiei continuă, cu dezbaterile asupra bugetului Ministerului de Externe.

Comisiile de buget-finanţe au început vineri dezbaterea proiectului legii bugetului de stat pe anul 2011, fiind aprobate până la finalul zilei articolele actului normativ şi bugetele a 29 de ordonatori de credite. Sâmbătă dimineaţă au fost reluate dezbaterile pe anexa ordonatorilor de credite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici