Parlamentul, în sesiune extraordinară săptămâna viitoare pentru legislaţia privind referendumul

Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, marţi, iar Camera Deputaţilor se va reuni miercuri, pentru a decide în legătură cu legislaţia privind referendumul.

1562 afișări
Imaginea articolului Parlamentul, în sesiune extraordinară săptămâna viitoare pentru legislaţia privind referendumul

Parlamentul, în sesiune extraordinară săptămâna viitoare pentru legislaţia privind referendumul

Preşedintele Senatului, Petru Filip, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a solicitat convocarea Biroului Permanent al acestei Camere luni, la ora 13, pentru a se decide convocarea în sesiune extraordinară a plenului Senatului pentru marţi, la ora 12.

"Se discută legile referednumului, cea de la CC, şi ce există colateral pe legea referendumului", a precizat Filip.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat pentru MEDIAFAX, că se va consulta cu preşedintele Senatului, având în vedere că deputaţii sunt cei care dau votul final în chestiunea legilor electorale, şi va propune convocarea plenului Camerei pentru ziua de miercuri.

Totodată, Zgonea a precizat că va avea o discuţie inclusiv cu liderii grupurilor parlamentare, după ce a primit solicitarea premierului Victor Ponta cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare pe subiectul legii referendumului.

În plus, Zgonea a mai precizat că se va lua o ultimă decizie cu privire la Codul de procedură civilă, care trebuie redactat într-o formă finală, de numerotare a textelor, după ce a fost adoptat în unanimitate la nivelul Camerei pentru ca acesta să fie publicat în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial.

La rândul său, senatorul PSD Toni Greblă, preşedinte al Comisiei Juridice, a mai anunţat că luni, începând cu ora 13.00, Comisia va începe lucrul pentru elaborarea rapoartelor la aceste legi.

Toni Greblă a precizat că, în opinia sa nu va avea loc şi o şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului, întrucât singurele proiecte luate în discuţie sunt cele privind referendumul, iar după aprobarea în Senat, legile vor merge la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici