Parlamentul începe în 11 ianuarie dezbaterea în plen a bugetului de stat pe 2010

Parlamentul se va reuni în şedinţă de plen din data de 11 ianuarie, în sesiune extraordinară, pentru dezbaterea proiectului de buget de stat pe anul 2010 a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Camerei Ludovic Orban.

19 afișări
Imaginea articolului Parlamentul începe în 11 ianuarie dezbaterea în plen a bugetului de stat pe 2010

Parlamentul începe în 11 ianuarie dezbaterea în plen a bugetului de stat pe 2010 (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

El a precizat că la şedinţa Birourilor Permanente comune ale Parlamentului de marţi s-a stabilit calendarul de dezbatere a proiectului bugetului de stat, arătând că în perioada 4 - 7 ianuarie parlamentarii vor putea depune amendamente, iar în perioada 7 - 10 ianuarie comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului vor dezbate şi vor elabora raportul la proiectul bugetului de stat pe anul 2010 şi a celui al asigurărilor sociale.

"Pe 11 ianuarie, la ora 12.00, va avea loc o şedinţă a Birourilor Permanente comune, iar la ora 16.00 Parlamentul se va reuni în plen pentru a dezbate proiectul bugetului de stat pe anul 2010. Această sesiune extraordinară a Parlamentului va dura până se adoptă bugetul", a explicat Ludovic Orban.

Guvernul a depus la Parlament, joi seară, proiectul de buget pentru 2010, cu solicitarea ca documentul să fie dezbătut în regim de urgenţă, au declarat atunci pentru agenţia MEDIAFAX surse oficiale.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de buget pentru 2010. Premierul Emil Boc a declarat, la finalul şedinţei de guvern, că proiectul de buget în calcul o creştere economică de 1,3% şi o rată a inflaţiei de 3,7%.

El a arătat totodată că va fi menţinută scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Pensia socială minimă, de 350 lei, ar urma să fie majorată cu rata inflaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici