Patapievici: Băsescu a avut o casetă cu Geoană "primind sex oral"

Horia Roman Patapievici povesteşte într-un interviu publicat duminică în cotidianul La Vanguardia că ştie din surse sigure că Traian Băsescu a primit o casetă în care apare Mircea Geoană în timp ce i se face sex oral, iar şeful statului a refuzat să folosească înregistrarea împotriva acestuia.

2915 afișări
Imaginea articolului Patapievici: Băsescu a avut o casetă cu Geoană "primind sex oral"

Patapievici: Băsescu a avut o casetă cu Geoană "primind sex oral"

Întrebat despre caseta în care Traian Băsescu apare lovind un copil, Patapievici o califică drept "scârboasă".

"Eu nu cred că Băsescu ar lovi un copil, doar l-a împins. Greşeala lui a fost că nu a negat acest lucru imediat. A fost un pic cam ca în cazul lui Bill Clinton cu sexul oral... Apropo, ştiu din surse sigure că lui Băsescu i s-a oferit un film în care lui Mircea Geoană i se face sex oral, iar el (Băsescu, n.red.) a refuzat s-o folosească împotriva sa. Este un om onest, credeţi-mă", a explicat Patapievici în interviu.

"Avem oligarhi iar ei au un rol neplăcut. Lupt împotriva lor în calitate de intelectual în spaţiul public. Din acest motiv, sunt unul dintre intelectualii lui Băsescu. Dar aceşti oligarhi nu sunt nişte mafioţi. Nu comit crime. În Rusia sau în Bulgaria ei omoară oameni. În România, nu. Există un sentiment de abţinere atunci când vine vorba despre comiterea de acte extreme, ceea ce este un punct în plus pentru români", spune Patapievici în interviul acordat cotidianului spaniol.

Patapievici: Am vorbit despre o casetă, fără alte referiri

Horia Roman Patapievici afirmă, într-un comunicat remis joi MEDIAFAX, că a discutat cu autorul interviului din La Vanguardia despre existenţa unei casete, "fără alte referiri", pentru a sublinia diferenţa "dintre atitudinea adversarilor preşedintelui Băsescu" şi cea a şefului statului.

"În legătură cu articolele apărute pe site-ul www.inpolitics.ro, pe site-ul ziarului Gândul şi pe site-ul Realitatea TV, în care este reluată o afirmaţie atribuită mie de jurnalistul spaniol Félix Flores, consider că cea mai bună punere la punct, în sensul restabilirii adevărului, este un fragment dintr-un mesaj email pe care însuşi jurnalistul spaniol Félix Flores l-a adresat serviciului de presă al ICR, ca urmare a solicitării de precizări venite din partea acestuia şi a agenţiei de presă Mediafax", spune Horia Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), în comunicat.

El publică şi o parte din mesajul în original al jurnalistului spaniol, însoţit de o traducere: "Dl. Patapievici n-a menţionat existenţa vreunei casete privindu-l pe dl. Geoană: el a spus doar că d-lui Băsescu i s-a oferit o astfel de casetă şi a refuzat-o. N-a vorbit despre videocasete - adevărate sau false sau care există sau nu - ori îndreptate împotriva cuiva, ci despre atitudinea morală a d-lui Băsescu".

În final, preşedintele ICR susţine că a vorbit în respectivul interviu despre o casetă, dar nu a făcut nicio referire la Mircea Geoană, calificând drept "gratuită" afirmaţia liderului PSD conform căreia "Patapievici umblă cu porcării".

"Am pomenit de existenţa acestei casete, fără alte referiri, pentru a sublinia diferenţa dintre atitudinea adversarilor preşedintelui Băsescu, care s-au pretat la falsificarea unei casete pentru a-l compromite, şi atitudinea preşedintelui Băsescu însuşi. În discuţia cu jurnalistul spaniol nu am făcut nici o referire negativă ori derogatorie la adresa d-lui Geoană, aşa că aprecierea domniei sale cum că «Patapievici umblă cu porcării» este gratuită, consecinţă regretabilă a dezinformării". Consider că orice supra-interpretare, ignorând precizările făcute de însuşi jurnalistul spaniol în emailul menţionat, reprezintă o speculaţie în afara adevărului", spune Horia Roman Patapievici.

Mircea Geoană: "Patapievici umblă cu porcării"

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, joi, pentru Gândul, că preşedintele ICR Horia Roman Patapievici "umblă cu porcării", iar informaţiile privitoare la o casetă compromiţătoare cu el reprezintă "o minciună sinistră".

"N-am comentat niciun fel de casetă în campanie, n-o voi face nici acum", a spus Geoană, care a precizat că Traian Băsescu nu i-a dat nici înainte, nici după alegeri, vreun semn că ar deţine o asemenea casetă.

Voinescu: N-am avut niciodată o casetă precum cea menţionată în La Vanguardia

Deputatul PDL Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al candidatului la Preşedinţie Traian Băsescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că staff-ul de campanie al acestuia nu a avut niciodată o casetă precum cea menţionată în cotidianul La Vanguardia.

"Nu cunosc, n-am avut niciodată nicio casetă" în care să apară ceea ce este menţionat în cotidianul citat, a spus Voinescu.

"Nici nu ne-a interesat să avem, n-am văzut şi nu am auzit de aşa ceva până în această dimineaţă, când au apărut declaraţiile", a precizat el.

Întrebat dacă ceea ce apare pe caseta pe care Traian Băsescu o invoca în campanie electorală este ceea ce se menţionează în La Vanguardia, Sever Voinescu a negat.

Întrebat când îi va da Traian Băsescu lui Mircea Geoană caseta la care şeful statului făcea referire în timpul campaniei, Voinescu a răspuns: "Preşedintele decide".

Băsescu la OTV: Am anunţat stafful meu că dacă o publică, îmi retrag candidatura

Traian Băsescu a sugerat, vineri seară, la OTV, că deţine o casetă cu imagini compromiţătoare despre Mircea Geoană, dar că a refuzat publicarea ei şi chiar a ameninţat staff-ul său că îşi va retrage candidatura dacă o difuzează presei, precizând şi că cei din PSD "se filmează între ei şi se vând".

"Am anunţat stafful meu că dacă o publică, îmi retrag candidatura", a declarat Traian Băsescu.

El a fost întrebat anterior dacă deţine o casetă cu imagini compromiţătoare la adresa contracandidatului său, Mircea Geoană.

Şeful statului nu a negat că ar fi în posesia unei astfel de casete. Totuşi, el a spus că-i va înmâna caseta personal lui Mircea Geoană "a doua zi" după alegeri.

"Este o problemă internă a PSD. Ei se filmează între ei, apoi se vând", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a fost, întrebat, luni, de presă, când îi va da caseta promisă lui Mircea Geoană, şeful statului răspunzând că încă nu s-au comunicat rezultatele oficiale. Băsescu nu a făcut alte precizări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici