PCM Covasna cere să fie interzisă prin Constituţie profanarea simbolurilor minorităţilor

Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna cere ca în noua Constituţie să fie cuprinsă o prevedere care să interzică profanarea simbolurilor minorităţilor, spunând că nu este normal ca "în timp ce minorităţile protejează simbolurile româneşti, celelalte simboluri să fie aruncate în noroi".

144 afișări
Imaginea articolului PCM Covasna cere să fie interzisă prin Constituţie profanarea simbolurilor minorităţilor

PCM Covasna cere să fie interzisă prin Constituţie profanarea simbolurilor minorităţilor (Imagine: Mihaly Laszlo/Mediafax Foto)

Preşedintele PCM Sfântu Gheorghe, Balint Jozsef, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în noua Constituţie se doreşte cuprinderea unei prevederi prin care să fie interzisă prin lege profanarea drapelului naţional.

"Noi considerăm că toate simbolurile trebuie respectate şi protejate, nu doar cele româneşti", a declarat liderul PCM Sfântu Gheorghe.

Balint a afirmat că, în opinia PCM, articolul respectiv ar trebuie completat, astfel încât să fie interzisă prin lege şi profanarea simbolurilor minorităţilor care trăiesc în România.

"Această prevedere ar trebui să se refere şi la acele minorităţi care trăiesc în această ţară, respectiv la simbolurile lor. Nu ar fi normal ca în timp ce noi protejăm simbolurile româneşti, celelalte simbloruri să fie aruncate în noroi şi să se vorbească urât despre ele", a spus el.

La rândul său, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a cerut respect şi faţă de imnul secuiesc.

"De exemplu, la meciurile de baschet vedem că unele echipe care vin să joace la Sfântu Gheorghe se mişcă şi se antrenează în timp ce toată arena cântă imnul secuilor, dar sunt şi care respectă imnul. Deci, şi imnul secuiesc să fie respectat, la fel cum este respectat şi imnul românilor", a spus Kulcsar Terza.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici