PCM Covasna: Partidele maghiare să nu se mai atace, Guvernul şovin şi comunist ne striveşte drepturile

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, susţine că într-o perioadă în care "Guvernul şovin şi comunist" încearcă să priveze maghiarii de drepturi şi "probabil va urma reînfiinţarea închisorilor politice", este nevoie de un "armistiţiu" între partidele maghiare, care să nu se mai atace.

225 afișări
Imaginea articolului PCM Covasna: Partidele maghiare să nu se mai atace, Guvernul şovin şi comunist ne striveşte drepturile

PCM Covasna: Partidele maghiare să nu se mai atace, Guvernul şovin şi comunist ne striveşte drepturile

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în ultimele luni "Guvernul şovin şi comunist" încearcă să priveze de drepturi comunitatea maghiară.

"Numai dacă ne gândim la folosirea limbii materne şi a simbolurilor sau la reorganizarea regiunilor, observăm că Guvernul şovin şi comunist încearcă să facă tot posibilul ca să ne strivească în noroi drepturile. Dacă acest Guvern continuă aşa, va urma probabil reînfiinţarea închisorilor politice, iar cei care îşi vor ridica vocea pentru apărarea drepturilor vor fi închişi aici, iar atunci nu se va mai putea ascunde faptul că spiritul comunismului încă trăieşte", a spus preşedintele Kulcsar Terza.

Acesta a adăugat că a sosit vremea ca organizaţiile politice maghiare să-şi unească forţele, punând la o parte interesele de partid.

"Din acest motiv propun un armistiţiu între partidele şi organizaţiile maghiare. Într-o astfel de perioadă nu ne permitem să ne atacăm, avem nevoie de solidaritate, dar nu numai acum, ci în orice problemă care vizează comunitatea noastră. Este vorba de viitorul nostru, al tuturor", a afirmat Kulcsar Terza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici