PCM face apel la Marko Bela şi Laszlo Tokes pentru o candidatură comună la alegerile pentru PE

Preşedintele PCM Cluj-Napoca, Gergely Balazs, a făcut apel la preşedintele UDMR, Marko Bela, şi la cel al CNMT, Tokes Laszlo, să ajungă la o înţelegere privind o candidatură comună a celor două formaţiuni la alegerile europarlamentare, adresând celor doi o invitaţie de a se întâlni la Cluj-Napoca.

9 afișări
Imaginea articolului PCM face apel la Marko Bela şi Laszlo Tokes pentru o candidatură comună la alegerile pentru PE

PCM face apel la Marko Bela şi Laszlo Tokes pentru o candidatură comună la alegerile pentru PE (Imagine: Mediafax Foto)

Gergely a declarat că există riscul ca, în caz contrar, comunitatea maghiară din România să nu aibă europarlamentari, pentru că UDMR şi CNMT se vor anihila reciproc.

"Avem prilejul să ne demonstrăm unitatea şi aceasta este aşteptarea comunităţii maghiare din partea celor doi lideri. Solicităm ca politicile partidelor să fie lăsate de-o parte şi să se creeze posibilitatea unei candidaturi comune. Solicităm domnilor Marko Bela şi Tokes Laszlo să ajungă la un numitor comun", a afirmat Gergely.

Potrivit acestuia, în cazul în care comunitatea maghiară din România nu va reuşi să aibă reprezentanţi în Parlamentul European, va fi cel mai mare eşec înregistrat după 1989.

"Va pierde comunitatea maghiară", a avertizat liderul PCM Cluj-Napoca.

Acesta a adresat o invitaţie lui Marko Bela şi Laszlo Tokes să se întâlnească la Cluj-Napoca şi "în spiritul oraşului, să se înţeleagă". "Să negocieze, dar să treacă de punctul de a negocia şi să ajungem la o înţelegere", a spus Gergely Balazs.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în 7 iunie.

 


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici