PCM propune formarea unei "reprezentative naţionale" maghiare pentru alegerile europarlamentare

PCM propune formaţiunilor politice maghiare formarea unei "reprezentative naţionale" pentru alegerile europarlamentare, preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, afirmând că maghiarii se aşteaptă de la cei care îi reprezintă să continue "marşul comun".

133 afișări
Imaginea articolului PCM propune formarea unei "reprezentative naţionale" maghiare pentru alegerile europarlamentare

Kulcsar Terza Jozsef (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că liderii organizaţiilor judeţene ale formaţiunii au discutat, la sfârşitul săptămânii trecute, despre alegerile europarlamentare, părerea generală fiind că aceştia consideră importantă realizarea unei înţelegeri între formaţiunile politice maghiare.

Potrivit lui Kulcsar Terza, PCM consideră că "Marele Marş al Secuilor" din 27 octombrie a demonstrat că "marşul trebuie continuat".

"Comunitatea noastră se aşteaptă la acest lucru de la noi, de la PCM, de la UDMR şi de la PPMT", a spus preşedintele PCM Covasna.

Potrivit acestuia, au existat deja discuţii în acest sens între reprezentanţii UDMR şi cei ai PCM, iar acestea vor continua.

"Încercăm să formăm o reprezentativă naţională şi astfel să reprezentăm comunitatea maghiară în Parlamentul European. Până în prezent, doar UDMR ne-a invitat la masa discuţiilor, iar noi am dat curs invitaţiei, PPMT, în schimb, nu ne-a căutat, iar noi am aflat din presă că ar participa la alegerile europarlamentare", a spus Kulcsar Terza.

Potrivit acestuia, PCM susţine realizarea unei liste comune, fiind nevoie de o înţelegere pe anumite subiecte, printre care problema autonomiei.

PCM a mai propus o coaliţie a forţelor politice maghiare şi înaintea alegerilor parlamentare din 2012, dar, întrucât aceasta nu s-a realizat, a decis să nu participe la alegeri. Conducerea formaţiunii susţinea la vremea respectivă că la alegerile locale a fost nevoie de competiţie, dar la cele parlamentare trebuia să existe o coaliţie a forţelor politice maghiare, ceea ce nu a fost posibil, motiv pentru care PCM a decis să nu împartă voturile maghiarimii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici