PD şi PLD se unesc prin absorbţie

Liderul democrat Emil Boc a anunţat, marţi, că procedura de unificare a Partidului Democrat cu Partidul Liberal Democrat va fi "comasare prin absorbţie", după ce PD îşi va schimba numele în PD-L.

1 afișare
Imaginea articolului PD şi PLD se unesc prin absorbţie

PD şi PLD se unesc prin absorbţie

Preşedintele PD, Emil Boc, şi preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, au anunţat că echipele de negociere ale celor două formaţiuni au finalizat Programul Politic şi Statutul PDL, precum şi Protocolul de unificare PD-PLD.

"Este vorba despre formarea unui partid politic nou. Din punct de vedere juridic ne luăm toate măsurile de precauţie ca să evităm ceea ce unii adversari politici ar putea să facă, adică să recurgă la măsuri abuzive de a desfiinţa grupurile parlamentare sau de a pierde consilieri locali sau judeţeni", a susţinut Emil Boc.

El a arătat, însă, că PD şi PLD se vor unifica în urma comasării prin absorbţie. Potrivit lui Boc, în cadrul congresului de sâmbătă, PD îşi va schimba denumirea în PD-L, apoi va absorbi PLD.

"Primul punct al ordinii de zi va fi schimbarea denumirii PD în PD-L. Apoi urmează aprobarea protocolului de unificare în urma comasării prin absorbţie", a explicat liderul democrat.

La rândul său, Gheorghe Flutur a spus că trebuie "securizată această forţă politică" de "forţele adversare".

Potrivit lui Flutur, comasarea prin absorbţie "este un artificiu juridic, pentru securizarea partidului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici