PD şi PLD susţin moţiunea de cenzură a PSD

Liderii PD şi PLD s-au reunit, luni dimineaţă, la sediul democraţilor din Aleea Modrogan, în cadrul întâlnirii stabilind ca cele două formaţiuni să susţină moţiunea de cenzură anunţată de PSD şi să colaboreze pentru pregătirea alegerilor europene din 25 noiembrie.

1 afișare
Imaginea articolului PD şi PLD susţin moţiunea de cenzură a PSD

PD şi PLD susţin moţiunea de cenzură a PSD

La întâlnirea dintre democraţi şi liberal-democraţi, care a avut loc la sediul central al PD, au participat preşedintele PD, Emil Boc, secretarul general al PD, Vasile Blaga, preşedintele PLD, Theodor Stolojan, şi preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur.

Preşedintele PLD, Thedor Stolojan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea s-a încadrat în registrul discuţiilor stabilite conform protocolului de colaborare semnat în sesiunea legislativă trecută între cele două formaţiuni, temele luate în discuţie fiind colaborarea parlamentară şi politică.

"Am avut o întâlnire în baza protocolului de colaborare pe care îl avem între cele două formaţiuni. Am discutat despre deschiderea noii sesiuni parlamentare, votul uninominal, moţiunea de cenzură şi ne-am consultat cu privire la punctele de vedere pe care le vom susţine împreună pe aceste subiecte", a declarat Theodor Stolojan.

Liderul PLD a anunţat că, în cadrul întâlnirii, cele două partide au stabilit că vor susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu, pe care social-democraţii au anunţat că o vor depune până în data de 10 septembrie.

"Categoric vom vota pentru moţiune, pentru că acest Guvern, politic, nu are susţinere decât pe compromisuri netransparente, înţelegeri punctuale şi profesional se vede deja că este slab", a precizat Stolojan.

El a mai spus că cele două partide aşteaptă depunerea moţiunii de cenzură, în cazul în care social-democraţii se răzgândesc, această formaţiune riscând să îşi piardă şi puţina credibilitate pe care o mai are.

"Deocamdată, să vedem moţiunea depusă. PSD-ul, dacă nu o depune, este total lipsit de credibilitatea pe care o mai are. 10 septembrie nu este nici mai mult nici mai puţin decât lunea viitoare şi vom vedea atunci", a declarat preşedintele PLD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici