PDL a finalizat texul moţiunii simple "Anulaţi taxa de primă înmatriculare"

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, sâmbătă, la finalul şedinţei BPN lărgit de la Poiana Braşov, că formaţiunea sa a finalizat texul moţiunii simple care va fi depusă la începutul săptămânii viitoare la Camera Deputaţilor şi care se intitulează "Anulaţi taxa de primă înmatriculare".

3 afișări
Imaginea articolului PDL a finalizat texul moţiunii simple "Anulaţi taxa de primă înmatriculare"

PDL a finalizat texul moţiunii simple "Anulaţi taxa de primă înmatriculare"

Emil Boc a declarat, la finalul reuniunii grupurilor parlamentare reunite ale PDL şi a şedinţei BPN lărgit, că subiectele discutate de conducerea partidului s-au referit la moţiunea simplă pe tema taxei de primă înmatriculare, poziţia PDL faţă de situaţia CNSAS, introducerea votului uninominal, dar şi sinteza priorităţilor legislative şi o analiză privind viitoarele alegeri locale.

Preşedintele PDL a anunţat că formaţiunea a finalizat textul moţiunii simple, intitulată "Anulaţi taxa de primă înmatriculare", care va fi depusă la Camera Deputaţilor şi prin care se cere anularea taxei şi restituirea banilor cetăţenilor, fără ca aceştia să apeleze la procese în instanţe.

Boc a menţionat că argumentele care stau la baza introducerii acestei moţiuni se referă la faptul că această taxă contravine Tratatului UE, pentru că introduce un nivel disproporţional cu veniturile populaţiei, instituie un tratament preferenţial şi pentru că fost deja invalidată de justiţia română.

Guvernul a discutat, miercuri, doar un memorandum privind taxa de poluare pentru autovehicule, care prezintă poziţia României în discuţiile cu oficialii Comisiei Europene şi explicaţii referitoare la modul de calcul, dar nu şi ordonanţa care introduce taxa, urmând să se consulte cu partidele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici