PDL nu va face parte din grupul de lucru pentru legea salarizării

Vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a declarat, vineri, după consultările de la Palatul Victoria dintre Guvern şi reprezentanţii partidelor pe tema salarizării bugetare, că PDL nu va participa la grupul de lucru agreat de participanţii la discuţii.

21 afișări
Imaginea articolului PDL nu va face parte din grupul de lucru pentru legea salarizării

Reprezentanţii PDL la consultările cu Guvernul: Cezar Preda şi Mircea Toader (Imagine: Mediafax Foto)

Preda a afirmat că PDL "nu poate face vreo înţelegere cu Tăriceanu, pentru că nu este premier".

El a spus că în 2007, când miniştrii PD au fost remaniaţi, legea salarizării bugetare era pregătită de democraţi, mai trebuind doar să fie "retuşată" şi votată în Parlament.

"I-am spus (lui Tăriceanu – n.r.) că dorinţa dânsului de grupuri de lucru tehnice cu partidele este o porcărie, pentru că voinţă politică pentru legea salarizării unice există la toate partidele din România. PDL doreşte această lege, vrea să o facă şi o va face imediat după alegeri. Domnia sa (Tăriceanu – n.r.) nu este în stare nici cu zece grupuri de lucru să facă această lege. (…) Nu e în stare să o facă singur? A avut doi ani la dispoziţie şi a avut o voinţă politică totală, de ce nu a scos-o?", a declarat Preda.

El a catalogat iniţierea consultărilor Guvern- partide ca fiind un "exerciţiu de imagine" din partea premierului şi a insistat că PDL doreşte adoptarea acestei legi.

Vicepreşedintele PDL a afirmat că Tăriceanu le-ar fi spus reprezentanţilor partidelor că nu poate să opereze majorarea de 50% pentru salariile personalului din învăţământ, aşa cum prevede legea recent adoptată de Parlament.

"Am spus că poziţia PDL este că trebuie să o facă, pentru că Parlamentul României a decis şi noi ne-am angajat să facem această majorare. Dacă domnia sa nu poate, aceasta este problema domniei sale", a adăugat Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici