PDL păstrează în siglă simbolul trandafirului şi renunţă la cratima dintre "PD" şi "L" - surse

Colegiul Director al PDL discută la această oră modificările la statutul partidului şi calendarul alegerilor interne, printre deciziile luate aflându-se păstrarea în siglă a simbolului trandafirului şi eliminarea cratimei dintre PD şi L în abreviere.

128 afișări
Imaginea articolului PDL păstrează în siglă simbolul trandafirului şi renunţă la cratima dintre "PD" şi "L" - surse

PDL păstrează în siglă simbolul trandafirului şi renunţă la cratima dintre "PD" şi "L" - surse (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din partid, Colegiul Director a decis că PDL nu îşi schimbă denumirea, rămânând Partidul Democrat Liberal, singura modificarea fiind eliminarea din abreviere a cratimei dintre PD şi L.

PDL a renunţat şi la schimbarea simbolului partidului, astfel că acesta va rămâne în continuare trandafirul.

Propunerea de schimbare a denumirii PDL în Partidul Popular şi a simbolului în inimă aparţine vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde.

Acesta a militat şi pentru eliminarea curentului liberal din doctrina partidului, toate aceste propuneri fiind respinse în noul statut, care păstrează curentul liberal.

Potrivit surselor citate, discuţiile au ajuns la articolul 60 din cele 169 ale statutului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici