PDL sector 5 a depus plângere penală împotriva lui Vanghelie

Organizaţia PDL Sector 5 a depus plângere penală împotriva candidatului PSD Daniel Marian Vanghelie, "suspectat de a fi instigator sau coautor la infracţiunea de acordare de mită electorală", pentru că a oferit telefoane mobile alegătorilor din sector.

29 afișări
Imaginea articolului PDL sector 5 a depus plângere penală împotriva lui Vanghelie

PDL sector 5 a depus plângere penală împotriva lui Vanghelie (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al PDL remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, acţiunea înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 are în vedere distribuirea de telefoane mobile către alegătorii din Cartierul Rahova, strada Mărgeanului, de către militanţii PSD, cu îndemnul "Sună-l pe Vanghelie".

"Telefoanele mobile în cauză au fost distribuite încărcate cu o cartelă SIM preplătită cu credit de 4 euro şi un încărcător aferent. Preţul unui aparat este de circa 120 Ron, deci nu poate fi considerat un cadou simbolic", susţin democrat-liberalii.

În opinia lor, acţiunea lui Vanghelie întruneşte toate elementele constitutive ale infracţiunii de mită electorală, aşa cum este aceasta definită în lege.

"Reamintim că şi Biroul Electoral Central, în data de 27 mai 2008, a introdus printre obiectele ce se pot considera mită electorală următoarele bunuri: banii, alimentele, băuturile alcoolice şi nealcoolice, produsele din tutun şi produsele nealimentare (printre care figurează, evident, şi telefoanele mobile)", se arată în comunicatul PDL.

PDL sector 5 condamnă asemenea practici, "nedemne într-o campanie electorală dintr-un sector al Capitalei României".

"Candidatul PSD demonstrează astfel dispreţ faţă de lege şi dispreţ faţă de locuitorii sectorului 5, pe care i-a ignorat atâta vreme", spun democrat-liberalii.

Ei susţin că, dincolo de aspectele penale implicate, aceste cadouri se bazează pe înşelarea cetăţenilor.

"Ca tot ce a făcut vreodată Marian Vanghelie, şi aceste telefoane vor fi o minune care va dura doar puţin după finalul campaniei electorale. Apoi creditul va expira, iar cetăţenii vor rămâne cu un telefon inutil şi cu un abonament pe care vor fi siliţi să îl plătească din bani proprii", susţine PDL sector 5.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici