Pedepsele primite de atacatorii care au vandalizat Capitoliul pe 6 ianuarie 2021. 5 dintre ei au rămas în istorie

  • Jacob Chansley s-a costumat în Şaman şi a rostit un discurs extremist în Camera Senatului, iar pentru asta a fost condamnat la 41 de luni de închisoare.
  • Adam Johnson a furat pupitrul lui Nancy Pelosi şi riscă 6 luni de închisoare, pentru că a pledat vinovat.
  • Richard Barnett a vandalizat biroul lui Nancy Pelosi, iar Kevin Seefried a fluturat steagul Statelor Confederate ale Americii.
7360 afișări
Imaginea articolului Pedepsele primite de atacatorii care au vandalizat Capitoliul pe 6 ianuarie 2021. 5 dintre ei au rămas în istorie

Pe 6 ianuarie 2021, oamenii din întreaga lume liberă au fost şocaţi de imaginile sosite de la Capitoliul SUA.

Imaginile îi înfăţişau pe susţinătorii preşedintelui republican Donald Trump pătrunzând în birourile guvernamentale, vandalizând Camera Senatului sau agrezând ofiţeri de poliţie.

Aceştia negau victoria candidatului democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 2020 şi au vandalizat clădirea legislativă la instigarea lui Trump care a refuzat să-şi recunoască înfrângerea. 

În săptămânile şi lunile care au urmat, peste 30 dintre protestatari au fost condamnaţi la închisoare.

Dintre aceştia, 5 au rămas faimoşi în istorie. 

  • Jacob Chansley ("Şamanul"), în vârstă de 34 de ani, membru al mişcării conservatoare QAnnon, faimos pentru că s-a costumat cu blană de urs şi a purtat un set de coarne pe cap pe durata revoltei, a condamnat la 41 de luni de închisoare în noiembrie 2021 
  • Adam Johnson  ("Omul cu pupitrul"), în vârstă de 36 ani, care a furat pupitrul preşedintelui Camerei Reprezentaţilor, Nancy Pelosi, riscă să primească o sentinţă de şase luni de închisoare şi o amendă de 9.500 dolari pentru că a pledat vinovat. 
  • Richard Barnett ("Omul cu şapca de baseball"), în vârstă de 61 de ani, care a fost fotografiat îmbrăcat cu o şapcă de baseball şi cu o cămaşă în carouri în timp ce vandaliza biroul lui Nancy Pelosi, este acuzat pentru obstrucţionare, intrarea într-o clădire instituţională cu o armă periculoasă (pistol paralizant) şi comportament indecent 
  • Kevin Seefried ("Omul cu steagul confederat"),  în vârstă de 52 de ani, a fost fotografiat în timp ce purta un steag confederat la etajul doi al Capitoliului SUA  lângă intrarea în Camera Senatului după ce a încălcat măsurile de securitate.  
  • Aaron Mostofsky ("Omul Peşterilor") , în vârstă de 35 de ani, fotografiat purtând o blană de animal şi ţinând un scut de poliţie şi un băţ de lemn în interiorul Capitoliului SUA. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici