Peste 33.000 de buletine de vot tipărite în plus pentru candidaţii la CGMB au fost aduse la BEM

Cele peste 33.000 de buletine de vot tipărite în plus pentru candidaţii la Consiliul General al Municipiului Bucureşti au fost aduse la Biroul Electoral Municipal (BEM), care urmează să ia o decizie, în şedinţa de joi, în privinţa măsurilor în cazul acestora.

16 afișări
Imaginea articolului Peste 33.000 de buletine de vot tipărite în plus pentru candidaţii la CGMB au fost aduse la BEM

Peste 33.000 de buletine de vot tipărite în plus pentru candidaţii la CGMB au fost aduse la BEM (Imagine: Mediafax Foto)

Biroul Electoral Municipal a cerut birourilor electorale de sector, în urma unei sesizări făcute de PDL, să verifice buletinele de vot pentru candidaţii la Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi a constatat că nu există buletine de vot în minus faţă de necesarul legal şi faţă de menţiunile proceselor verbale de predare-primire întocmite cu reprezentanţi ai Monitorului Oficial, a precizat Prefectura Capitalei.

"Cele 33.600 de buletine, tipărite (în plus - n.r.) pentru candidaţii la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, se află la această oră sub paza întărită la sediul Regiei Autonome Monitorul Oficial, urmând ca în cel mai scurt timp să fie transportate sub pază la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti", informează Prefectura Capitalei.

Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti se întruneşte, joi, într-o şedinţă pentru a decide măsurile concrete ce vor fi luate referitor la aceste buletine de vot.

PDL a sesizat public, printr-un comunicat de marţi, autorităţile statului asupra faptului că pentru alegerea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Monitorul Oficial a tipărit 33.600 buletine de vot în plus faţă de necesarul şi rezerva prevăzute de lege.

Conform sursei citate, informaţiile au fost verificate la Birourile Electorale de Circumscripţie, care au preluat în totalitate (inclusiv rezerva de 10 la sută) buletinele de vot comandate şi executate la Monitorul Oficial, fără a fi semnalizată vreo lipsă.

"În această situaţie, nu se explică de ce în sediul Monitorului Oficial se află, la această oră, un palet conţinând 33.600 buletine de vot pentru alegerea Consiliului General al Municipiului Bucureşti", se arăta în comunicat.

PDL a solicitat de urgenţă demararea unei anchete care să clarifice situaţia sesizată la Monitorul Oficial.

PDL mai preciza că, potrivit articolului 110 din Legea 67/2004 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici