Peste 60% dintre germani sunt nemulţumiţi de politicile Guvernului Scholz

Peste 60% dintre cetăţenii germani sunt nemulţumiţi de performanţele cancelarului Olaf Scholz şi ale Guvernului de la Berlin, conform unui sondaj citat de revista Focus.

782 afișări
Imaginea articolului Peste 60% dintre germani sunt nemulţumiţi de politicile Guvernului Scholz

Hepta

Peste 60% dintre cetăţeni (62%) sunt nemulţumiţi de politicile cancelarului Olaf Scholz, potrivit unui sondaj realizat de Institutul INSA pentru publicaţia Bild am Sonntag. Cancelarul Olaf Scholz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga), are o rată a opiniilor favorabile de doar 25%, cel mai scăzut nivel de la începerea mandatului, în decembrie 2021.

Conform sondajului, 65% dintre cetăţenii germani sunt nemulţumiţi de activitatea generală a Guvernului de la Berlin. Doar 27% dintre germani sunt mulţumiţi de performanţele Guvernului. Coaliţia guvernamentală din Germania este formată din Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal, centru-dreapta) şi Alianţa '90/Verzi (ecologistă).

Principala formaţiune de opoziţie, Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), se clasează pe primul loc în preferinţele electorale, cu 28%, în creştere cu 1% faţă de săptămâna trecută. Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) este creditat cu doar 19% din voturi, Alianţa '90/Verzi cu 21%, iar Partidul Liber-Democrat (FDP) este la nivelul de 8%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici