Piedone, despre azilele groazei: Cum a fost şi în cazul Colectiv, acţionăm la cald şi impulsiv

  • „Cum a fost şi în cazul Colectiv, pe fondul unei emoţii puternice, acţionăm la cald şi impulsiv”, spune Cristian Popescu Piedone, care a vizitat azilele care au beneficiari de servicii sociale aflaţi în evidenţa DGASPC Sector 5.
  • El cere Parlamentului modificarea legislaţiei.
1324 afișări
Imaginea articolului Piedone, despre azilele groazei: Cum a fost şi în cazul Colectiv, acţionăm la cald şi impulsiv

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a inspectat centrele de îngrijire bătrâni şi centrele pentru persoane cu dizabilităţi din Bucuresti şi Ilfov, unde sunt beneficiari de servicii sociale aflaţi în evidenţa D.G.A.S.P.C. Sector 5.

„Cum a fost şi în cazul Colectiv, pe fondul unei emoţii puternice, acţionăm la cald şi impulsiv. Problema este una mai mare, de fapt, şi anume legislaţia. Nu s-a schimbat nimic după aproape opt ani de la cumplita tragedie. Ordinele de miniştri nu valorează nimic. Avem nevoie de legi organice, să se poată acţiona în litera şi spiritul legii. Solicit pe această cale Parlamentului să se reunească de urgenţă pentru a modifica legea în această privinţă. Să nu mai existe situaţii în care beneficiarii DGASPC Sector 5 ajung în centre aflate la sute de kilometri distanţă. Aceeaşi situaţie se regăseşte peste tot în ţară. Este nevoie de schimbare acum”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

El a vizitat centrele de îngrijire din Bucureşti, Mihăileşti şi Chiajna, unde sunt persoane din Sectorul 5 care beneficiază de servicii sociale.

„Pentru bunicii singuri, împovăraţi de boli şi suferinţe apăsătoare, mereu m-am considerat nepotul de serviciu. Poate pentru că sunt mai sentimental sau poate pentru că aşa m-au educat mama, tata, bunicii. Aşa mi-am educat, la rândul meu, copiii şi nepoţii. Bunicii şi străbunicii, indiferent de meserie, de calificare, au construit această frumoasă ţară. Pentru toate astea eu, Piedone, bunic, tată, cetăţean român şi primar în funcţie, sunt dator moral să îi ajut şi să veghez la siguranţa dumnealor”, a adăugat edilul.

Cristian Popescu Piedone afirmă că în centrele de îngrijire aflate sub contract cu D.G.A.S.P.C. Sector 5 va exista câte un consilier personal, selectat din rândul beneficiarilor, care va primi un telefon mobil pentru a sesiza orice problemă întâmpinată.

Telefoane pentru comunicare directă cu cabinetul primarului Sectorului 5 au primit şi oficialii centrelor inspectate.

Inspecţia continuă şi în restul centrelor din ţara unde D.G.A.S.P.C. Sector 5 are în evidenţă beneficiari de servicii sociale.

În centrele de îngrijire bătrâni şi în cele pentru persoane cu dizabilităţi din Bucuresti şi din provincie sunt, în acest moment, 99 beneficiari de servicii sociale aflaţi în evidenţa D.G.A.S.P.C. Sector 5.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici