PLD: Texul moţiunii de cenzură, finalizat în 7-8 zile

Liderul PLD Theodor Stolojan a declarat, luni, că, împreună cu PD, iniţiază demersurile pentru depunerea moţiunii de cenzură, textul acesteia urmând a fi finalizat de liberal-democraţi în 7-8 zile, după care încep discuţiile cu parlamentarii din alte partide, pentru obţinerea sprijinului acestora.

2 afișări
Imaginea articolului PLD: Texul moţiunii de cenzură, finalizat în 7-8 zile

PLD: Texul moţiunii de cenzură, finalizat în 7-8 zile

“Am avut o întâlnire cu partenerii din PD, iar concluziile care s-au desprins au fost că acest Guvern trebuie să plece şi că iniţierea demersurilor pentru moţiunea de cenzură era necesară. Împreună cu parlamentarii din PD, vom semna împreună această moţiune”, a declatrat Theodor Stolojan într-o conferinţă de presă.

Acesta a arătat că, întrucât PD şi PLD au, împreună, 102 parlamentari, iar pentru depunerea unei moţiuni sunt necesare116 semnături, PLD şi PD vor începe demersurile pentru obţinerea sprijinului şi din partea altor parlamentari, indiferent din ce partide fac parte.

“În umătoarele 10 zile, textul moţiunii va fi elaborat şi va fi semnat de parlamentarii PD şi PLD, după care vom demara discuţiile cu parlamentarii din alte partide care nu au semnat moţiunea de cenzură a PSD-ului. Pe măsură ce vom convinge parlmentarii, inclusiv pe cei din PNL, vom alege cu PD momentul optim pentru depunerea acestei moţiuni”, a spus Stolojan.

La rândul său, preşedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, a declarat că “întrucât până luni Guvernul Tăriceanu nu şi-a dat demisia, demersurile PLD pentru moţiunea de cenzură încep de astăzi (luni, n.r)".

Thodor Stolojan a menţionat că textul moţiunii va fi redactat de către PLD, care a avut şi iniţiativa de a anunţa acest demers, acesta urmând a fi finalizat în 7-8 zile, iar discuţiile pentru susţinerea moţiunii se vor face “inclusiv cu cei câţiva parlamentari din PSD care nu au dorit să semneze moţiunea PSD, dar şi cu parlamentari PNL şi chiar Nati Meir, dacă doreşte să lupte împotriva corupţiei”.

Întrebat dacă depunerea moţinii de cenzură se va face înainte sau după alegerile europarlamentare, preşedintele PLD a spus: “Vom vedea. Nu suntem într-o competiţie în acest domeniu, cu timpul sau….important este că, împreună cu colegii din PD, am ajuns la concluzia că această moţiune trebuie depusă, iar acest Guvern este compromis total. Vom vedea în ce măsură vom găsi sprijin la celalţi parlamentari, pentru că împreună nu avem numărul de semnături, şi în funcţie de asta vom stabili şi momentul. Este mai puţin important dacă acest moment este înainte sau după 25 noiembrie”.

În opinia lui Stolojan, situaţia politică s-a schimbat comparativ cu perioada în care a fost iniţiată moţiunea de cenzură a PSD, deşi variantele privind formulele viitoare de Guvern, în condiţiile adoptării moţiunii, rămân aceleaşi.

La rândul său, preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur, a precizat că liberal-democraţii se aşteaptă ca această moţiune să fie susţinută inclusiv de parlamentari PNL, care sunt nemulţumiţi de situaţia din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici