PNL a dat în judecată Guvernul, pentru a decide declanşarea alegerilor parţiale: Din raţiuni politice, Victor Ponta refuză să organizeze alegeri

PNL a anunţat joi că a dat în judecată Guvernul, prin trei acţiuni depuse în contencios administrativ, pentru refuzul de a declanşa organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare pentru o serie de mandate vacante de primari, preşedinţi de consilii judeţene şi parlamentari.

1186 afișări
Imaginea articolului PNL a dat în judecată Guvernul, pentru a decide declanşarea alegerilor parţiale: Din raţiuni politice, Victor Ponta refuză să organizeze alegeri

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

”Partidul Naţional Liberal a depus, astăzi, trei acţiuni la Curtea de Apel Bucureşti, în baza Legii contenciosului administrativ, prin care îl cheamă în judecată pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri parţiale la nivelul funcţiilor de primari şi preşedinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate şi al mandatelor de parlamentari”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Liberalii solicită ca instanţa ”să dispună obligarea Guvernului să respecte legislaţia şi să stabilească data de desfăşurare a alegerilor parţiale”.

”Inacţiunea Guvernului în aplicarea legislaţiei electorale reprezintă un abuz de drept grav, realizat prin exces de putere şi o încălcare a regulilor democratice de către premier. Din raţiuni politice, Victor Ponta refuză să organizeze alegeri parţiale pentru funcţia vacantă de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi alte 22 de funcţii vacante de primari, în legătură cu care a fost depăşit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale (din judeţele Olt, Dâmboviţa, Tulcea, Ilfov, Buzău, Vrancea, Maramureş, Vâlcea, Bacău, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Hunedoara, Sălaj, Dolj, Neamţ)”, mai precizează PNL.

De asemenea, liberalii solicită intervenţia instanţei şi pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti prin care să fie respectate de către Guvernul României şi obligaţiile legale în situaţiile de dizolvare a altor două consilii locale (din judeţele Iaşi şi Arad).

”Într-o a treia acţiune în instanţă, PNL cere Curţii de Apel Bucureşti să stabilească un termen în care Guvernul să fie obligat să emită o Hotărâre de Guvern pentru organizarea alegerilor parlamentare parţiale în colegiul uninominal nr.5, circumscripţia electorală nr. 18 – Galaţi (mandat vacantat de Dan Nica) şi în colegiul uninominal nr. 15 circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti (mandat vacantat de Alin Petrache)”, se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici