PNL ar vrea să depună, în noiembrie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă - surse

Biroul Executiv al PNL a votat, în şedinţa de luni, ca parlamentarii PNL să nu părăsească Bucureştiul, în intervalul 14-21 noiembrie, în contextul intenţiei de a depune în acea perioadă o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă, au spus surse din interiorul partidului, pentru MEDIAFAX.

173 afișări
Imaginea articolului PNL ar vrea să depună, în noiembrie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă - surse

PNL ar vrea să depună, în noiembrie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă - surse

Sursele citate au mai precizat că, din acest motiv, aleşii liberali au primit consemn să nu plece din Capitală în perioada 14-21 noiembrie.

Printre cele mai vocale partide din Opoziţie în sensul depunerii unei moţiune de cenzură a fost PMP: După consultările de miercurea trecută cu preşedintele Klaus Iohannis de la Cotroceni, pe tema modificării legislaţiei în domeniul justiţiei, liderul partidului, Eugen Tomac, a anunţat că susţine o moţiune de cenzură în condiţiile în care coaliţia PSD-ALDE s-a compromis definitiv pe legile justiţie.

La rândul său, senatorul PMP Traian Băsescu a îndemnat partidele din Opoziţie să încerce depunerea unei moţiuni de cenzură în Parlament împotriva Guvernului Dăncilă, precizând că este ultimul moment când demersul ar avea şanse de reuşită.

În schimb, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan spunea, a doua zi după consultările de la Cotroceni, că persoanele care vor să iniţieze moţiune de cenzură împotriva Guvernului îi fac jocul liderului PSD, Liviu Dragnea, acesta având de fapt majoritate în Parlament.

Ultima moţiune de cenzură împotriva Executivului, iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP, a fost depusă pe 20 iunie.

Pe 27 iunie, Camera Deputaţilor şi Senatul au respins moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, inititulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!". Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici