PNL cere demisia managerului spitalului din Urziceni: şi-a pierdut calitatea de membru PNL Ialomiţa

PNL Ialomiţa îi cere demisia din toate funcţiile managerului Spitalului din Urziceni, unde o femeie a născut pe trotuar, nefiind primită în unitatea medicală din lipsă de locuri. De asemenea, PNL arată că Daniela Elena Ianuş şi-a pierdut calitatea de membru al organizaţiei Ialomiţa.

337 afișări
Imaginea articolului PNL cere demisia managerului spitalului din Urziceni: şi-a pierdut calitatea de membru PNL Ialomiţa

PNL cere demisia managerului spitalului din Urziceni: şi-a pierdut calitatea de membru PNL Ialomiţa

PNL Ialomiţa reacţionează, după mai bine de 24 de ore de la evenimentele provocate de faptul că o femeie de 24 de ani, gravidă, nu a fost primită în Spitalul Municipal Urziceni, fiind lăsată să nască pe trotuarul din curtea unităţii medicale.

„Cele întâmplate ieri (luni - n.r.) la spitalul din Urziceni stau, categoric, sub semnul inadmisibilului. PNL Ialomiţa dezaprobă cu fermitate şi se delimitează de astfel de comportamente degradante şi de neconceput atunci când vorbim de dreptul la servicii medicale de urgenţă în sistemul de stat. Managementul şi modul de acţiune în acest caz, atât din partea Primăriei Urziceni, cât şi a conducerii spitalului, au fost profund incorecte. Primăria ar fi trebuit să monitorizeze cu atenţie managementul Spitalului Urziceni şi să ia măsuri în consecinţă”, arată PNL Ialomiţa pe pagina de Facebook.

Liberalii ialomiţeni spun că primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, a fost suspendat din calitatea de preşedinte al organizaţiei PNL Urziceni încă din februarie 2022.

În ceea ce priveşte conducerea spitalului, PNL Ialomiţa îi cere demisia directoarei.

„Cerem public demisia doamnei director Ianuş (Daniela Elena Ianuş - n.r.) din toate funcţiile deţinute, pentru modul defectuos în care a gestionat activitatea unităţii. De asemenea, menţionăm ca doamna Ianuş şi-a pierdut calitatea de membru al PNL Ialomiţa. Facem un apel pentru o anchetă serioasă şi aplicarea măsurilor care se impun. Avem obligaţia de a garanta acces liber la serviciile de sănătate din sistemul public la nivelul tuturor comunităţilor şi tuturor cetăţenilor, indiferent de etnie, probleme de săntătate, vârstă sau sex. În România anului 2023, una pentru care mulţi manageri de comunităţi locale de bună-credinţă muncesc, cele întâmplate ieri la spitalul din Urziceni sunt inadmisibile. Avem datoria fermă de a corecta urgent aceste derapaje, oriunde s-ar întâmpla”, adaugă PNL Ialomiţa.

O tânără a născut pe trotuar, în faţa Spitalului Municipal Urziceni, judeţul Ialomiţa, după ce nu a fost primită la Urgenţe, luni dimineaţa, pentru că nu mai erau locuri, potrivit martorilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici