PNL: Dacă PSD preia metehnele "regimului Băsescu", atunci va prelua şi adversitatea PNL

PNL avertizează PSD că, în măsura în care PSD începe să dea tot mai multe semne că preia aceleaşi practici politice abuzive şi metehne ale "regimului Băsescu", atunci va avea în PNL, ca în orice partid care apără democraţia, un oponent.

158 afișări
Imaginea articolului PNL: Dacă PSD preia metehnele "regimului Băsescu", atunci va prelua şi adversitatea PNL

PNL: Dacă PSD preia metehnele "regimului Băsescu", atunci va prelua şi adversitatea PNL (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Propaganda ultimilor zile vorbeşte de o asociere a lui Crin Antonescu şi PNL cu Traian Băsescu. În această situaţie, mă văd nevoită să reamintesc că PNL a acţionat întotdeauna orientându-se spre respectarea unor principii, nu spre a-şi găsi un loc la masa puterii. Nu PNL a intrat la guvernare cu Emil Boc şi PDL şi nu PNL a făcut pact de coabitare cu Traian Băsescu", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, remis duminică agenţiei MEDIAFAX.

Aceasta subliniază că PNL nu se situează împotriva lui Traian Băsescu doar de dragul de a-şi crea un adversar politic.

"PNL a intrat în USL pentru a înlătura un regim şi metodele lui de a acapara puterea, şi nu pentru a face după alegeri un simplu transfer de influenţă. Când Traian Băsescu încearcă să-şi subordoneze instituţii, atunci Traian Băsescu este adversarul PNL. Când PSD vrea să-l înlăture pe Traian Băsescu de la anumite pârghii doar pentru a încerca să le preia, atunci PSD se pune în poziţia de a fi adversarul PNL. Pentru o scurtă aducere aminte, invoc trocul numirii şefilor de parchete, pe care PNL l-a denunţat de la bun început", adaugă Pocora.

Purtătorul de cuvânt al PNL menţionează că obiectivul originar al USL, cel care a dat speranţa oamenilor şi care a generat susţinerea masivă, a fost că Uniunea nu va face precum "regimul Băsescu", că nu va da legi care să favorizeze categorii de demnitari, că nu va slăbi justiţia, ci dimpotrivă, o va întări, pentru a deveni cu adevărat independentă.

"În măsura în care PSD preia metodele şi metehnele regimului Băsescu şi încearcă să le continue în favoarea sa, atunci ne vom concentra pe oprirea prin mijloace democratice a PSD-ului cu aceeaşi forţă cu care o facem şi împotriva lui Traian Băsescu. Aceasta este misiunea oricărui partid care apără democraţia. PSD poate nu mai observă că PNL este în continuare un adversar de temut al regimului Băsescu tocmai pentru că este prea concentrat să îi copieze metehnele. Dacă PSD preia tipul abuziv de a face politică al regimului Băsescu, atunci preia şi opoziţia PNL la genul acesta de metode care, din ce vedem în ultimele săptămâni, s-au accentuat exponenţial din partea PSD", averizează PNL.

"Şi Traian Băsescu, şi PSD, şi orice altă forţă politică orientată spre atingerea propriilor interese prin mijloace mai puţin legitime au un adversar în liberali", mai declară purtătorul de cuvânt al PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici