PNL şi UDMR au depus moţiunea de cenzură la biroul preşedintelui Senatului

Liderii PNL şi UDMR au depus luni, la biroul preşedintelui Senatului, moţiunea de cenzură "Marea păcăleală – PDL-PSD", semnată de 124 de parlamentari ai Opoziţiei, demers care vizează "sancţionarea a patru luni de eşec în ceea ce priveşte politicile fiscal-bugetare".

19 afișări
Imaginea articolului PNL şi UDMR au depus moţiunea de cenzură la biroul preşedintelui Senatului

PNL şi UDMR au depus moţiunea de cenzură la biroul preşedintelui Senatului

"Moţiunea de cezură cuprinde o primă parte, care sancţionează modul în care, prin demagogie, Guvernul a fost recidivist în a nu-şi îndeplini promisiunile, apoi o componentă legată de falimentul politicii bugetar-fiscale, cu cifre care arată subfinanţare şi compromiterea reformei în numeroase domenii. Alocăm apoi un spaţiu amplu OUG 37/2009, care vizează structurile administraţiei locale şi compromite dreptul la cariera fuincţionarilor publici. A patra componentă e legată de o concluzie care spune că, în loc să lupte împotriva crizei, Guvernul nu face decât să fie un factor de agravare a acesteia, astfel încât, lesne de înţeles, prima măsură anticriză pe care o propunem este demiterea Guvernului PDL-PSD", a declarat senatorul PNL Varujan Vosganian.

El a mai spus, în ceea ce priveşte eficienţa moţiunii de cenzură, că, dacă aceasta va trece, atunci va fi "un act de luciditate din partea unor parlamentari care nu doresc să se compromită, să fie părtaşi la toate aceste erori".

"Dacă nu va trece, atunci înseamnă că PSD şi PDL se complac în această complicitate şi niciunul dintre partide sau dintre lideri nu trebuie să se dezică de rezultatele acestui Guvern. Oricum, noi privim această moţiune de cenzură, chiar în situaţia în care nu ar trece, ca un pas important într-o succesiune, care să readucă pe iniţiatorii săi în postura de componentă a actului de guvernare şi de renunţare la această coaliţie împotriva firii, între PDL şi PSD", a mai spus Vosganian.

La rândul său, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a afirmat că, şi în situaţia în care parlamentarii nu vor vota în favoarea acestei moţiuni de cenzură, adevăratul vot îl vor da cetăţenii, la următoarele alegeri.

"Eu cred că adevărata moţiune de cenzură va fi votată de cetăţenii acestei ţări la alegerile europene şi prezidenţiale", a spus Haşotti.

De asemenea, el a declarat că moţiunea este îndreptată, indirect, şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pentru că şeful statului "a cauţionat, a gestionat şi gestionează acest Guvern".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici