PNŢCD: Augustin Lazăr a compromis Dosarul Revoluţiei

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat luni că partidul său doreşte aflarea adevărului despre Revoluţie, dar, în opinia sa, procurorul general, Augustin Lazăr, a compromis Dosarul Revoluţiei pentru că s-a folosit de acesta pentru a-şi ”spăla trecutul de protector al torţionarilor”

206 afișări
Imaginea articolului PNŢCD: Augustin Lazăr a compromis Dosarul Revoluţiei

PNŢCD: Augustin Lazăr a compromis Dosarul Revoluţiei

”PNŢCD şi-a dorit încă din 1990 să se afle adevărul despre Revoluţie şi declară că doreşte acest şlucru şi în continuare. Ceea ce a făcut procurorul general, Augustin Lazăr, este inacceptabil. Acesta a compromis dosarul Revoluţiei, folosindu-se într-un mod nedemn de acest dosar pentru a îşi spăla trecutul de torţionar, de protector al torţionarilor pe de o parte, iar pe de altă parte pentru a care din acest dosar un subiect de campanie electorală.

El a susţinut că, în mod normal, conferinţă de presă în care s-a anunţat trimiterea în judecată a dosarului Revoluţiei trebuia ţinută de procurorii de caz.

”Era nevoie să se dea mai multe detalii despre acest dosar pe care societatea românească în aşteaptă de 30 de ani. Ori, procurorul general nu a făcut acest lucru. Din contră, a folosit acest dosar în interes personal. Este motivul pentru care solicităm înco o dată demisia sau revocarea din funcţie a procurorului general de către preşedintele României, cu atât mai mult cu cât domnia sa are deschis un dosar pentru infracţiuni contra umanităţii”, a conchis Pavelescu.

Reacţia lui Aurelian Pavelescu vine după ce Augustin Lazăr a anunţat luni că procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus au fost inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii. Procurorul general a mai precizat că dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume şi a prezentat scuze opiniei publice, în numele Ministerului Public, pentru că ancheta a durat atâta timp, respectiv aproape trei decenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici