Politicieni cu TikTok: George Simion, Bernie Sanders şi Emmanuel Macron

  • TikTok este controversat din mai multe motive, precum îngrijorarea cu privire la accesul guvernului chinez la datele utilizatorilor de pe platformă.
  • Politicienii americani, în special republicanii ca Donald Trump şi Kevin McCarthy, au cerut interzicerea aplicaţiei
  • Comisia Europeană a cerut companiei ByteDance să ia măsuri pentru a proteja copiii de conţinutul inadecvat de pe platformă.
326 afișări
Imaginea articolului Politicieni cu TikTok: George Simion, Bernie Sanders şi Emmanuel Macron

TikTok

TikTok este o aplicaţie şi o reţea de socializare deţinută de ByteDance.

TikTok a fost lansat în China sub numele „A.me” în septembrie 2016 de Zhang Yiming.

Este folosită pentru a crea videoclipuri scurte cu scopul de a parodia sau de a transmite mesaje politice.

Din 2017, aplicaţia a fost lansată în ţările din afara Chinei.

Care politicieni au cont oficial pe TikTok?  

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care este liberal, are un cont oficial pe TikTok cu 3,2 milioane de urmăritori şi 28 milioane de aprecieri, sub numele de @emmanuelmacron.

L-a folosit pentru a transmite mesaje despre bullying, autism şi sănătate.

De asemenea, Macron a criticat TikTok-ul în decembrie 2022 acuzând reţeaua socială chineză de cenzură şi încurajarea dependenţei online printre tineri.

Cel mai urmărit clip are 14 milioane de vizualizări în care îi felicita pe elevii care au absolvit liceul. 

 

@emmanuelmacron Si vous venez d’avoir votre Bac, ce message est pour vous ! #bac #bac2020 ♬ son original - Emmanuel Macron

În România, deputatul naţionalist George Simion de la AUR, un partid conservator, are un cont oficial pe TikTok cu 314.4K urmăritori şi 3.8M aprecieri, sub numele de @georgesimionoficial.

Liderul naţionalist al AUR a folosit aplicaţia pentru a-şi critica adversarii politici din PSD, PNL şi USR şi pentru a transmite mesaje susţinătorilor săi, chemându-i ocazional la proteste. 

În unul dintre cele mai urmărite clipuri, cu 1,9 milioane de vizualizări, deputatul vorbeşte cu şoferii de camion. 

 

@georgesimionoficial #5pasidebine #goviral #AUR #georgesimion ♬ sunet original - GEORGE SIMION

Senatul României şi-a deschis cont oficial pe TikTok, în urma aprobării unui memorandum care prevede creşterea activităţii pe reţelele sociale.

Până acum, doar Alina Gorghiu a postat pe această aplicaţie.  

 

În Statele Unite, un politician faimos care deţine cont pe TikTok este senatorul independent Bernie Sanders, fost membru al Partidului Democrat ce are convingeri socialiste şi anticapitaliste. 

Cel mai vizualizat clip al senatorului are 13 milioane de vizualizări în care acesta transmite un mesaj critic la adresa jurnaliştilor de la Fox News, un post de ştiri de televiziune cu agendă conservatoare şi capitalistă. 

@bernie

I've got a message for Fox News viewers.

♬ original sound - Bernie Sanders

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici