Ponta: Am dat ultima semnătură pe moţiunea de cenzură, care se numeşte "Opriţi Guvernul şantajat"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură a USL se numeşte "Opriţi Guvernul şantajat" dar a precizat că Uniunea are nevoie de încă 14 voturi pentru adoptarea acesteia.

120 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am dat ultima semnătură pe moţiunea de cenzură, care se numeşte "Opriţi Guvernul şantajat"

Ponta: Am dat ultima semnătură pe moţiunea de cenzură, care se numeşte "Opriţi Guvernul şantajat" (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax foto)

"În timp ce dumneavoastră mă întrebaţi de Sectorul 6, noi depunem moţiunea. Poate nu e important pentru dumneavoastră. Domnul Duşa şi domnul Ciprian Dobre au venit la mine să ia ultima semnătură pe text", le-a spus Ponta, la Parlament, jurnaliştilor.

Preşedintele PSD a spus că titlul moţiunii este "Opriţi Guvernul şantajat".

El a precizat că USL are 217 voturi însă are nevoie pentru moţiune de 231.

"Noi avem în grupurile USL 217. Sunt doi, trei parlamentari PDL care au anunţat că votează moţiunea. Ne trebuie 231. Eu nu am vrut să creez iluzii că avem 231. Numai domnul Cotoi a auzit că avem 231, dar dânsul, desigur, îşi poate reveni", a spus Ponta.

Liderul PSD a explicat că USL nu dispune de majoritate în Parlament.

"Noi nu avem majoritatea în acest moment. Dacă aveam majoritate, eram noi la guvernare, nu erau PDL-ul şi cu domnul Ungureanu. Dar avem 217 voturi. Mai mult decât acestea, dacă în ziua moţiunii vor vota încă 14, Guvernul Ungureanu este demis. Nu exclud varianta să voteze încă 14, dar nici nu o confirm", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici