Ponta: Am revenit la starea de ură, instigare şi violenţă. Este nevoie să dăm la o parte sursa răului

Evenimentele din ultimele zile au indus din nou o stare de ură, instigare, violenţă şi încrâncenare, iar România are nevoie să depăşească această fază a dihoniei, dar pentru acest lucru este nevoie "să dăm la o parte sursa răului", afirmă liderul USL, premierul Victor Ponta, într-o postare pe blog.

465 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am revenit la starea de ură, instigare şi violenţă. Este nevoie să dăm la o parte sursa răului

Ponta: Am revenit la starea de ură, instigare şi violenţă. Este nevoie să dăm la o parte sursa răului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

El susţine că, după ce a preluat guvernarea, s-a simţit o detensionare treptată a atmosferei din jur şi un optimism crescut pentru viitor, stare care însă, din păcate, s-a schimbat major în ultimele zile.

"Nu vreau sa comentez situaţii punctuale, deşi sunt foarte tentat să o fac (...) România are nevoie să depăşească această fază a dihoniei şi a urii. Sigur, pentru aceasta, este nevoie să dăm la o parte sursa răului. Şi în aceasta constă o parte din misiunea noastră, ca guvern, ca uniune politică şi ca oameni. Sunt foarte decis să fiu tot mai ferm în această luptă pentru revenirea la normalitate şi pentru a elimina răul şi ura din jurul nostru", spune premierul.

Ponta se referă şi la Adrian Năstase, arătând că înţelege momentul dramatic prin care trec fostul premier şi familia acestuia.

"În aceste zile, vedem cât de multe feţe are acest rău, vedem cu cât cinism sunt folosite şantajul şi armele murdare. Şi vedem cât de grea este lupta pentru a readuce speranţa, încrederea şi optimismul în România. Este un moment greu pentru mulţi dintre noi. Înţelegem momentul dramatic prin care trece Adrian Năstase şi familia acestuia şi ne rugăm pentru sănătatea sa", spune şeful Guvernului.

Într-o conferinţă de presă susţinută, joi, la Bistriţa, premierul Victor Ponta a declarat că îl consideră pe preşedintele Traian Băsescu principalul generator al stării de tensiune din ultimii ani, de dezbinare, de ură, de şantaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici