Ponta: Băsescu este într-unul din cele mai proaste momente ale vieţii sale politice

Preşedintele Traian Băsescu se află într-unul din cele mai proaste momente ale vieţii sale politice şi "povestea" cu cele 300 de hectare de teren agricol achiziţionaţi cu banii luaţi de la CEC s-a transformat într-o "mlaştină" din care nu va mai ieşi, a afirmat, duminică, premierul Victor Ponta.

1245 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu este într-unul din cele mai proaste momente ale vieţii sale politice

Premierul Victor Ponta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că domnul Traian Băsescu este într-unul din cele mai proaste momente ale vieţii sale politice. Povestea asta cu cele 300 de hectare cred că s-a transformat într-o mlaştină din care nu va mai ieşi, sunt convins de chestia asta, şi ce mai trage el din mlaştina aia de acolo, din hectarele supraevaluate şi plătite din banii de la o bancă de stat chiar nu mai are importanţă", a spus Ponta într-o intervenţie telefonică la RTV.

Întrebat de moderator dacă acest caz poate fi similar cu "Trofeul calităţii" sau cu "Zambaccian", premierul a precizat că nu poate face o paralelă între cele două situaţii.

"Nu pot să fac niciun fel de paranteză sau comparaţie, o văd ca pe un caz Mihăileanu care de data asta e pe finalul mandatului lui Traian Băsescu şi datele s-au schimbat total", a spus Ponta.

Şeful Guvernului a subliniat faptul că, dacă în cazul evocat, actualul preşedinte "şi-a dat" o casă din postura de primar, acum lucrurile sunt şi "mai evidente", el obţinând un credit agricol în condiţii de neatins pentru alt cetăţean.

"Niciun român nu obţine vreun credit pentru teren agricol cum a obţinut domnul Băsescu, la dublul sumei pe care CEC are voie s-o dea persoanelor fizice şi cred că e mult mai rău decât atunci", a conchis Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire cu grupurile PSD, că a discutat despre constituirea a două comisii de anchetă pentru retrocedările din Ardeal şi implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri pentru persoane private, el menţionând:"Cazul Călăraşi"

Ioana Băsescu preciza joi că în septembrie a achiziţionat un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280 de mii de euro.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că a convins-o pe fiica sa cea mare, Ioana, să cumpere un teren de 290 de hectare, pentru că vrea să fie fermier şi a adăugat că, din familie, doar aceasta era eligibilă pentru a primi un credit ipotecar.

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra terenul de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Ioana Băsescu a făcut publice, vineri, documentele aferente achiziţionării celor 290 de hectare de teren în comuna Nana, ea transmiţând presei duplicate ale contractului de vânzare-cumpărare, contractului de ipotecă şi contractului de credit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici