Ponta: Dacă Antonescu spune că n-are nevoie de sprijin PSD pentru Preşedinţie, nu-l susţinem cu forţa

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că afimaţia liderului PNL Crin Antonescu privind faptul că nu are nevoie de sprijinul PSD pentru alegerile prezidenţiale nu este "cea mai deşteaptă strategie", iar PSD nu îl va susţine "cu forţa" dacă acesta va lua o decizie în acest sens.

1031 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă Antonescu spune că n-are nevoie de sprijin PSD pentru Preşedinţie, nu-l susţinem cu forţa

Ponta: Dacă Antonescu spune că n-are nevoie de sprijin PSD pentru Preşedinţie, nu-l susţinem cu forţa

Întrebat dacă prin declaraţiile critice al adresa premierului şi PSD, Crin Antonescu se pregăteşte de campanie, Victor Ponta a subliniat că o astfel de strategie nu e "foarte deşteaptă".

"Eu cred că nu (se pregăteşte - n.r.), pentru că să te pregăteşti de campanie elctorală spunând că nu ai nevoie de sprijinul PSD nu mi se pare cea mai deşteaptă strategie", a spus, luni, liderul PSD la B1 TV.

Întrebat dacă e posibilă retragerea sprijinului PSD pentru Crin Antonescu, Ponta a confirmat.

"Bineînţeles, doar nu o să-l susţinem cu forţa. Dacă ne spune că nu doreşte, ne vom întâlni la PSD şi ne vom decide pe cine susţinem. Noi am decis o dată că-l susţnem pe Crin Antonescu, dar dacă nu vrea să-l susţinem, cu forţa nu se poate", a spus Ponta.

El a adăugat că PSD nu are un candidat pentru prezidenţiale în acest moment şi că el nu va candida în 2014 la prezidenţiale.

Ponta a criticat şi afirmaţiile lui Antonescu legate de unii vicepreşedinţi PSD. "E un limbaj a la Traian Băsescu", a spus Ponta.

"Domnul Antonescu este foarte critic, ironic în ultima vreme. Greşeşte", a spus Ponta.

El a subliniat însă că Antonescu este partenerul său şi că el va face tot posibilul pentru ca USL să ducă la bun sfârşit ce şi-a propus.

Ponta: Crin greşeşte când e ironic. M-a deranjat termenul "parşivel"

Premierul Ponta s-a declarat deranjat de calificatul "parşivel" folosit de Crin Antonescu cu privire la modul de promova proiectul de lege Roşia Montană, subliniind că liderul PNL greşeşte cu o astfel de declaraţii deoarece oamenii apreciază solidaritatea celor doi şi nu că îşi "dau la picioare".

Ponta a admis că nu îi place termenul "parşivel".

"Nu, nu îmi place, dar nici nu o să mă auziţi vreodată, cum nu m-aţi auzit în aceşti trei ani, spunând ceva de rău de un partener - Crin Antonescu este partenerul meu -, spunând ceva de rău în public. Eu aşa înţeleg un parteneriat şi o să mă ţin de el până la capăt", a spus, luni, Ponta la B1 TV.

Ponta a declarat că a constatat că Antonescu în ultima vreme e foarte critic şi foarte ironic, dar, în opinia sa, greşeşte.

"Asta cred că îl afectează pe el şi oamenii apreciază mai degrabă solidaritatea unor oameni care sunt împreună, nu faptul că îşi dau la picioare", a mai spus premierul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a lansat, joi, un atac dur la adresa partenerului din USL, premierul Victor Ponta, pe subiectul Roşia Montană, acuzându-l că nu şi-a asumat responsabilitatea pe proiectul iniţiat de Guvern, că a fentat discuţia legată de exproprieri şi face un joc "parşivel".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici