Ponta: Dacă Guvernul adoptă HG privind UMF Târgu Mureş, sunt în favoarea moţiunii de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la începutul şedinţei BPN al partidului, că, dacă Guvernul va adopta HG pentru înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, el este în favoarea depunerii unei moţiuni de cenzură de către USL.

190 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă Guvernul adoptă HG privind UMF Târgu Mureş, sunt în favoarea moţiunii de cenzură

Ponta: Dacă Guvernul adoptă HG privind UMF Târgu Mureş, sunt în favoarea moţiunii de cenzură (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi. Trebuie să fim foarte atenţi că mâine Guvernul trebuie să decidă. Dacă va decide prin HG înfiinţarea unei facultăţi cu criteriu segregaţionist în limba maghiară (la UMF Târgu Mureş - n.r.), discutăm azi şi sunt în favoarea ideii de moţiune de cenzură. Dar mâine vom şti exact", a spus Ponta.

Conform unui proiect de hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere publică timp de zece zile, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş va avea linii cu predare în limba maghiară la specializările Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală, pentru 325 de studenţi, şi în engleză la Medicină, pentru 50 de studenţi.

Liderul grupului PSD din Cameră, Mircea Duşa, a declarat, săptămâna trecută, că opoziţia va ataca în contensios administrativ HG privind UMF Târgu Mureş după publicarea în Monitorul Oficial şi va cere ca aceasta să nu aibă efecte până la pronunţarea pe fond, apreciind că soluţia este cea mai sigură şi simplă.

Duşa a spus că opoziţia are în vedere şi depunerea unei moţiuni de cenzură dacă Guvernul va forţa nota şi va încerca să modifice Legea Educaţiei, trecută prin angajarea răspunderii tot de către actuala putere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici