Ponta: Dacă Justiţia stabileşte în primă instanţă că a făcut ceva rău, Fenechiu pleacă din Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, în replică la discursul preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, că ministrul Transporturilor este important doar pentru şeful statului şi pentru presă şi că, dacă Justiţia stabileşte în primă instanţă că a făcut ceva rău, Relu Fenechiu pleacă din Guvern.

324 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă Justiţia stabileşte în primă instanţă că a făcut ceva rău, Fenechiu pleacă din Guvern

Relu Fenechiu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Domnul Fenechiu este important pentru preşedintele Băsescu şi pentru dumneavostră. (...) Eu vin şi spun, pentru o logică greu de contrazis, dar de ce nu poate odată Justiţia să spună dacă domnul Fenechiu acum cinci ani a făcut ceva?", a spus Ponta.

El a subliniat faptul că, dacă Justiţia română, care este "foarte bună şi funcţionează foarte bine, fiind independentă", stabileşte, în primă instanţă, că acuzaţiile aduse de Parchet lui Fenechiu acum cinci ani sunt probate, iar acesta a făcut ceva rău, atunci acesta va pleca din Guvern.

"Sunt convins că preşedintele poate să convingă şi judecătorii de la Curtea Supremă să se pronunţe odată, că a mai avut succes când i-a convins în alte cazuri să dea termen din săptămână în săptămână. Poate să-i convingă şi acum, să avem odată şi o decizie", a spus Ponta.

El a precizat că DNA a înregistrat şi "momente mai puţin fericite" atunci când a adus acuzaţii miniştrilor, în condiţiile în care acestea nu au fost probate, iar miniştrii au fost achitaţi de instanţă.

Ponta a făcut referire la foştii miniştri Paul Păcuraru, Tudor Chiuariu şi Teodor Atanasiu, care au fost îndepărtaţi din Guvern, dar achitaţi de instanţe.

"Avem nişte cazuri foarte concrete, un track-record, cum s-ar spune în limbaj european - oameni care au fost îndepărtaţi din Guvern, au fost achitaţi şi nu le-a mai dat nimeni înapoi nici anii pierduţi din punct de vedere politic, nici funcţia", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că intrarea în Schengen trebuie să devină obiectiv prioritar Guvern-Parlament-Preşedinţie şi că propune desemnarea conducerii Parchetului General şi DNA în cel mai scurt timp şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici