Ponta: Dacă marţi şase judecători CC decid că referendumul e invalid, evident că vom respecta hotărârea

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că în mod evident USL va respecta decizia CC de marţi dacă şase dintre cei nouă judecători vor hotărî că referendumul este invalid.

2557 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă marţi şase judecători CC decid că referendumul e invalid, evident că vom respecta hotărârea

Ponta: Dacă marţi şase judecători CC decid că referendum e invalid,evident că vom respecta hotărârea (Imagine: Marius Dumbravean/Mediafax Foto)

"Dacă mâine, cu şase judecători, se decide că referendumul e invalid, este evident că vom respecta această decizie", a spus Ponta.

El a menţionat că nu face speculaţii referitoare la o eventuală decizie a CC luată cu cinci la patru, precizând că legea cere un vot de şase la trei, în condiţii de cvorum.

"Nu facem speculaţii. O să avem comunicarea Curţii. E şase la trei pentru invalidare? Sigur. Se întruneşte Parlamentul, se citeşte decizia şi se publică în Monitorul Oficial", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta şi-a manifestat convigerea că CC va lua o decizie legală, el făcând trimitere la Legea Curţii care implică şi o condiţie de cvorum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici