Ponta: Dacă PNL, PDL şi PMP îşi doresc ca Florin Popescu să fie arestat, o să le îndeplinim dorinţa

Crin Antonescu a început să ceară, ca şi Băsescu, arestarea tuturor deşi a votat împotriva unei astfel de proceduri în cazurile Vosganian şi Victor Paul Dobre, dar dacă PNL, PDL şi PMP îşi doresc ca deputatul Florin Popescu să fie arestat, li se va îndeplini dorinţa, afirmă liderul PSD, Victor Ponta

567 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă PNL, PDL şi PMP îşi doresc ca Florin Popescu să fie arestat, o să le îndeplinim dorinţa

Ponta: Dacă PNL, PDL şi PMP îşi doresc ca Florin Popescu să fie arestat, o să le îndeplinim dorinţa

"Partidul lui Udrea au votat împotrivă şi în cazul Ridzi, şi în cazul Păsat. Antonescu, care a votat alături de noi şi ne-a şi cerut acest lucru şi în cazul Vosganian, şi în cazul Victor Paul Dobre, acum deodată este ca Băsescu şi vrea să fie toată lumea arestată. La Vosganian şi la Victor Paul Dobre, Antonescu avea altă părere, dar dacă cei de la PNL, PDL şi PMP chiar vor vota pentru arestarea lui Popescu, eu cred că acesta va fi arestat. Dacă îşi doresc atât să fie arestat, o să le îndeplinim dorinţa. Poate începe să spună Florin Popescu pentru cine erau toţi puii, că sigur nu erau pentru PSD, erau tot pentru Traian Băsescu", a spus Ponta la România TV.

Şedinţa Camerei Deputaţilor în care trebuia să se supună la vot ridicarea imunităţii deputatului Florin Popescu a fost suspendată, marţi, din lipsă de cvorum.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, marţi, după ce şedinţa de plen în care trebuia să se dea votul asupra cererii de arestare preventivă a deputatului Florin Popescu a fost suspendată, că PSD şi partidele din majoritatea guvernamentală au o strategie de a bloca Justiţia.

"Se vede clar că PSD şi cei care fac parte din majoritatea guvernamentală au o strategie în a se pune în calea Justiţiei şi a bloca Justiţia", a spus Pocora.

Ea a menţionat că absenţa de la vot şi amânarea în Parlament sunt cele două instrumente folosite de majoritatea din jurul PSD pentru a-i apăra pe cei care ar trebui să meargă în Justiţie.

DNA a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. "Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012", a arătat DNA în cerere.

Deputaţii din Comisia juridică au respins, în 28 aprilie, cererea în cazul deputatului Popescu, fost membru PDL, care a trecut la PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanşată acţiunea judiciară împotriva lui. Au fost înregistrate 15 voturi "împotrivă", 7 voturi "pentru" şi o abţinere. Popescu a declarat, după ce Comisia juridică a respins cererea privind arestarea sa preventivă, că nu a mâncat nici măcar o aripă de pui şi că acuzaţiile se referă la trafic de influenţă, şi nu la luare de mită.

La acel moment, liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat că nu va participa, în calitate de parlamentar, la votul din plen legat de cererea justiţiei de arestare preventivă a deputatului Florin Popescu şi nici nu va exista o dispoziţie pentru parlamentarii PSD, fiecare urmând să voteze aşa cum crede.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici