Ponta: Declaraţiile lui Băsescu şi Boc privind ieşirea din recesiune sunt nerealiste şi neserioase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, consideră "nerealiste şi neserioase" declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu şi ale premierului Emil Boc privind ieşirea României din recesiune, apreciind că ţara nu poate ieşi din criza economică atât timp cât responsabilii politici "încurajează corupţia".

22 afișări
Imaginea articolului Ponta: Declaraţiile lui Băsescu şi Boc privind ieşirea din recesiune sunt nerealiste şi neserioase

Ponta: Declaraţiile lui Băsescu şi Boc privind ieşirea din recesiune sunt nerealiste şi neserioase (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că România nu poate ieşi din criza economică atât timp cât responsabilii politici "dau dovadă de incompetenţă" şi "încurajează corupţia".

"Din păcate, toate declaraţiile strict politice ale preşedintelui şi primului-ministru se dovedesc a fi nerealiste şi neserioase. România încă nu iese din criză şi nu poate ieşi din criză atâta timp cât responsabilii politici, în mod sigur Guvernul, dar şi celelalte instituţii, dau dovadă de incompetenţă în primul rând şi de un uriaş sistem coruptibil şi care încurajează corupţia", a spus liderul PSD, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a dat asigurări că, după ce va veni la putere, USL nu va proceda la fel ca PDL.

"Adresez un apel către ardeleni. Ştiu că dezamăgirea este foarte mare, ştiu că speranţele pe care majoritatea celor din Ardeal şi le-au pus în Traian Băsescu şi în PDL s-au dovedit nerealizabile şi că acum sentimentul preponderent şi în această zonă a ţării este lipsa de speranţă şi dezamăgirea generală. Cu atât mai mult, obligaţia USL, a domnului Crin Antonescu, a mea, a colegilor noştri social-democraţi şi liberali este de a reclădi această speranţă, de a veni cu măsuri concrete din punct de vedere economic şi social şi de a dovedi aici, unde oamenii sunt mai greu de convins, că noi nu vom face la fel cum au făcut cei de la PDL", a subliniat Victor Ponta.

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că sunt semne că România va ieşi oficial din recesiune la sfârşitul lunii martie, după ce pe trimestrul al patrulea al anului trecut s-a înregistrat o creştere economică de 0,1 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici