Ponta: Diaconescu, fost pesedist, şi un procuror ceauşist reformează dreapta. E un caraghioslâc

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a catalogat, marţi, drept un "caraghioslâc" faptul că fostul pesedist Cristian Diaconescu şi un fost procuror ceauşist vorbesc acum despre dreapta românească şi vor să o reformeze, el arătând că dreapta înseamnă, azi, PNL.

902 afișări
Imaginea articolului Ponta: Diaconescu, fost pesedist, şi un procuror ceauşist reformează dreapta. E un caraghioslâc

Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu pot să nu consider caraghios faptul că cei care vorbesc toată ziua de dreapta ba e o tânără speranţă de la UTC, ba e un fost coleg de la PSD. Mie mi se pare extrem de caraghios cum toţi oamenii de la PCR, de la PSD sunt reformatorii dreptei. Hai să fim serioşi. Dreapta înseamnă azi PNL. Asta e realitatea şi cred că e bine aşa", a spus Ponta.

Înterbat dacă nu dă nicio şansă Mişcării Populare, Ponta a răspuns: "Poate ceva de stânga, că ştiu că domnul Diaconescu acum doi ani făcuse UNPR să-l înscrie în PES".

"Sunt nişte caraghioşi. Diaconescu a fost un om cu care am colaborat foarte bine şi pe care îl consider în continuare un om de stânga. Faptul că vrea să reformeze dreapta, fiind om de stânga, ţine de farmecul aşa-zisei drepte din România", a spus Ponta.

El s-a referit şi la Monica Macovei, iniţiatoarea moţiunii "Reformiştii" de la Convenţia PDL, fără însă a-i pronunţa şi numele.

"Mai e o doamnă care a fost procuror pe vremea lui Ceauşescu, nu ca mine pe vremea lui Constantinescu. Doamna de pe vremea lui Ceauşescu, procurorul lui Ceauşescu, vrea să reformeze dreapta. E un caraghioslâc general. Sigur că PNL profită de acest caraghioslâc şi face foarte bine şi mă bucur pentru ei. Sunt partenerii mei, vor fi adversarii mei la un moment dat, în 2016, dar tot mă bucur", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici