Ponta îi răspunde lui Băsescu pe tema CFR Marfă: Minte cu o mentalitate securistă de care nu va scăpa

Privatizarea CFR Marfă a fost discutată de trei ori în CSAT, unde preşedintele Traian Băsescu şi şefii serviciilor de informaţii au spus foarte clar că nu există nimic ilegal şi imoral, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că el este prieten cu Gruia Stoica aşa cum este prieten şi cu Băsescu.

375 afișări
Imaginea articolului Ponta îi răspunde lui Băsescu pe tema CFR Marfă: Minte cu o mentalitate securistă de care nu va scăpa

Ponta îi răspunde lui Băsescu pe tema CFR Marfă: Minte cu o mentalitate securistă de care nu va scăpa (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Nu cred că preşedintele a minţit la CSAT, pentru că este o instituţie publică. Practic, a minţit astăzi. Este o mentalitate securistă de care nu va scăpa toată viaţa, aceea de a băga tot felul... Mentalitatea securistă, când o dobândeşti după atâţia ani, stau cu ea până la moarte", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă există o relaţie de prietenie între el şi Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român, declarat câştigător la privatizarea CFR Marfă, Ponta a răspuns: "Cum sunt prieten şi cu domnul Băsescu".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, despre eşecul privatizării CFR Marfă, că premierul Ponta "a vrut să îşi ajute un prieten" şi "a ieşit prost".

"Nu spun că sunt lipsit de date, ci sunt mai intime, de familie. A vrut să îşi ajute un prieten, un amic în orice caz, şi a ieşit prost", a spus Traian Băsescu, într-o emisiune difuzată de B1 TV şi evz.ro.

Preşedintele a mai spus că "miza era prelungirea termenului de plată, în speranţa că GFR-ul va găsi sursa de finanţare", inclusiv la "Eximbank-ul românesc, care este controlat de PSD în acest moment".

Şeful statului a mai spus că CFR Marfă nu e companie de tip chioşc, potenţialulul acesteia este uriaş, iar privatizarea nu se face într-o lună sau două.

"Ce vă pot spune este că va fi o privatizare ca la carte", a spus Băsescu despre ce se va întâmpla de acum încolo cu privatizarea CFR Marfă.

Vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putu fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici