Ponta îl numeşte pe Dăianu consilier onorific şi precizează că activitatea acestuia nu va fi remunerată

Premierul Victor Ponta a semnat, miercuri, o decizie prin care lui Daniel Dăianu i se acordă calitatea de "consilier onorific" al primului-ministru şi în care este precizat în mod distinct că activitatea acestuia este neremunerată.

465 afișări
Imaginea articolului Ponta îl numeşte pe Dăianu consilier onorific şi precizează că activitatea acestuia nu va fi remunerată

Daniel Dăianu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Aceeaşi decizie a fost semnată şi pentru Ioan Dan Gheorghiu, preşedinte al Institutului de Studii şi Proiectări Energetice.

Calitatea de "consilier onorific" a fost extrem de rar acordată în ultimii ani de către un prim-ministru.

La sfârşitul lunii mai, premierul Ponta a semnat o decizie prin care Daniel Dăianu era eliberat din postul de consilier de stat al primului-ministru, din "motive personale", după mai puţin de trei săptămâni de la numirea în această funcţie.

După publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de numire în postul de consilier de stat, Dăianu declara că nu lucrează în aparatul guvernamental, deoarece nu doreşte să fie remunerat pentru activitatea de consiliere a premierului, şi că titulatura de "consilier de stat" este eronată.

Până la semnarea deiziei de numire, Dăianu a fost tot consilier pe probleme economice al preşedintelui PSD Victor Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici