Ponta, întrebat de ce Băsescu nu a vrut să dea mâna cu trei miniştri: Asta este o speculaţie a presei

Premierul Victor Ponta consideră că faptul că preşedintele Traian Băsescu nu a vrut să dea mâna cu trei miniştri, la ceremonia de depunere a jurământului de către noul Guvern, reprezintă "o speculaţie" a presei şi arată că de fiecare dată la astfel de ceremonii apar momentele de emoţie.

1465 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat de ce Băsescu nu a vrut să dea mâna cu trei miniştri: Asta este o speculaţie a presei

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Întrebat care crede că este motivul pentru care preşedintele Traian Băsescu nu a vrut să dea mâna cu trei miniştri, premierul Ponta a răspuns că aceasta este "o speculaţie" a presei.

"Nu, asta este o speculaţie a dumneavoastră. Nu ştiu dacă a vrut sau nu a vrut, ştiu că, după cum aţi văzut, de fiecare dată la momentele de învestire a Guvernului sunt şi momente mai de emoţie, de exemplu doamna Pivniceru a luat-o să ocolească bradul.... Se întâmplă.... Un ministru nu a ţinut mâna pe Biblie...Astea sunt lucruri pe care le remarcaţi dumneavoastră, eu nu aveam cum să le urmăresc", a spus Ponta presei.

Preşedintele Traian Băsescu nu a dat mâna cu Gabriel Oprea, Radu Stroe şi Relu Fenechiu la ceremonia depunerii jurământului de la Cotroceni.

Preşedintele Băsescu a dat mâna cu premierul Ponta şi cu vicepremierul Liviu Dragnea, după ce aceştia au depus jurământul.

Ulterior, vicepremierul Gabriel Oprea a depus jurământul. Acesta s-a îndreptat apoi spre preşedintele Băsescu pentru a-i înmâna jurământul semnat, aşa cum este protocolul. Oprea i-a dat documentul preşedintelui, acesta l-a luat, niciunul neschiţând gestul de a da mâna.

Preşedintele Băsescu nu a dat mâna nici cu miniştrii Radu Stroe şi Relu Fenechiu.

Pe de altă parte, şeful statului a părut mult mai cordial cu Titus Corlăţean, Mircea Duşă, Rovana Plumb, Mona Pivniceru, Constantin Niţă.

De asemenea, atunci când a dat mâna cu şeful statului, Daniel Barbu s-a şi înclinat în faţa acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici