Ponta: Mă aştept la orice de la Băsescu, de la o lovitură de stat la orice încălcare a Constituţiei

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat vineri la Bistriţa că se aşteaptă la orice din partea şefului statului, "de la o lovitură de stat până la orice încălcare a Constituţiei".

13 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mă aştept la orice de la Băsescu, de la o lovitură de stat la orice încălcare a Constituţiei

Ponta: Mă aştept la orice de la Băsescu, de la o lovitură de stat la orice încălcare a Constituţiei (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Victor Ponta s-a adresat participanţilor la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Bistriţa-Năsăud, cărora le-a spus că bătălia cu PDL, "răul social absolut", va fi "îngrozitor de grea".

"Bătălia cu PDL, răul social absolut, va fi una îngrozitor de grea. Mă aştept la absolut orice de la Traian Băsescu, de la lovitură de stat la orice încălcare a Constituţiei. Mă aştept la absolut orice de la cei de la PDL, nu au nicio ezitare să cumpere - şi poate că în 2012 vom pune doar PSD-işti care rămân PSD-işti pe liste - primarilor să le facă dosare, să falsifice grosolan evaluările la proiecte europene. Mă refer la 3.2.2 şi la cea mai mare fraudă adusă fondurilor europene prin falsificarea grosolană a evaluărilor de către un domn care nu mişcă nimic fără să-i spună Gheorghe Flutur sau Florin Popescu de la Dâmboviţa", a spus Ponta.

El a declarat că pe social-democraţi îi aşteaptă o bătălie foarte, foarte grea.

"Nu vreau să ne îmbete euforia acestor zile în care toată lumea ne dă dreptate şi ne sprijină. Să ne consolidăm ca partid, ca mesaj. Mesajul meu e că momentul e foarte bun, dar nu e suficient, dar vreau să vă gândiţi că trebuie să câştigăm alegerile şi să le dăm oamenilor speranţa că pot scăpa de Traian Băsescu şi de Boc. Uitaţi-vă cât de frică le e oamenilor. Le e frică să protesteze", a declarat Ponta.

El le-a spus delegaţilor la conferinţă că a încercat să stabilizeze partidul de când este la conducerea lui.

"Am încercat să stabilizăm partidul în ultimele patru luni. Am fost în peste 20 de judeţe şi peste tot sunt oameni noi, care vin alături de partid, şi asta înseamnă foarte mult pentru efortul pe care am încercat să-l facem în patru luni. Am încercat să avem o comunicare mult mai coerentă. Unii dintre colegii noştri vorbesc mai puţin la tv, cred că apreciaţi acest lucru. Nu am mai acumulat datorii în ultimele patru luni, ba chiar am început să plătim din cele vechi. Cel mai important e că uşor-uşor redevenim partidul de stânga. Eu am intrat într-un PSD care nu era neapărat iubit, ci respectat", a declarat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici