Ponta: Moţiunea de cenzură e finalizată, va fi adoptată luni de USL şi depusă marţi, după asumare

Textul moţiunii de cenzură pe asumarea Codului Muncii a fost finalizat, va fi adoptat luni de conducerea USL şi depus la Parlament marţi, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Legislativului, a anunţat, duminică, preşedintele PSD Victor Ponta.

31 afișări
Imaginea articolului Ponta: Moţiunea de cenzură e finalizată, va fi adoptată luni de USL şi depusă marţi, după asumare

Ponta: Moţiunea de cenzură e finalizată, va fi adoptată luni de USL şi depusă marţi, după asumare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Liderul social-democrat a anunţat că textul va fi adoptat, luni, de către conducerea USL.

"Textul moţiunii a fost finalizat, a fost lucrat de către colegii noştri şi de cei liberali şi, după ce marţi este depus proiectul de lege, depunem şi noi moţiunea de cenzură. Vă rog să remarcaţi că domnul Boc, deşi de obicei foarte grăbit cu angajarea răspunderii, acum are termene mult mai lungi. Probabil că vrea să rămână în funcţie mai mult timp", a spus Ponta.

El a adăugat că au fost iniţate discuţii cu parlamentari ai puterii.

"Probabil că parlamentarii puterii vor fi ţinuţi în bănci ca oile. Nu am discutat cu nimeni. Fiecare dintre ei trebuie să înţeleagă că mai este doar un an până când va da din nou ochii cu cei care l-au trimis în Parlament", a declarat social-democratul.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe Codul Muncii, marţi, 8 martie.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a afirmat, joi, la Craiova, că partidele din opoziţie nu-şi fac iluzii în privinţa şanselor moţiunii de cenzură pe care o vor depune la asumarea Codului Muncii, el afirmând că "aritmetica este seacă, este dură".

Tot joi, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, la Antena 3, că nu crede că moţiunea de cenzură pe care PSD o va iniţia săptămâna viitoare are şanse de a fi adoptată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici