Ponta: Ne lipsesc patru voturi pentru a trece moţiunea de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că opoziţiei îi mai lipsesc doar patru voturi pentru ca moţiunea de cenzură care va fi votată miercuri să fie adoptată în Parlament.

29 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ne lipsesc patru voturi pentru a trece moţiunea de cenzură

Ponta: Ne lipsesc patru voturi pentru a trece moţiunea de cenzură (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ponta a spus că a discutat cu mai mulţi parlamentari independenţi şi ai PDL, de la care are "promisiuni ferme" că vor vota moţiunea de cenzură.

"În acest moment ne lipsesc patru voturi pentru a trece moţiunea de cenzură. Fac apel la toţi parlamentarii puterii să refuze statutul de oi închise şi păzite în bănci de către doamna Udrea, de către domnul Oprea, de către domnul Borbely, cei care au în mână şi banii şi puterea de a-ţi ţine închişi în bănci, şi de a se comporta ca nişte oameni care mai au un pic de personalitate şi de responsabilitate faţă de această ţară", a afirmat el.

Ponta a declarat că speră ca "presiunea publică, a familiilor, a obrazului şi a demnităţii" să aducă, miercuri, la votarea moţiunii, şi cele patru voturi despre care susţine că ar mai lipsi pentru adoptarea moţiunii.

"Avem promisiuni ferme, în special de la independenţi şi de la parlamentari din PDL că vor vota moţiunea şi nu vor respecta ordinul «Oaia». Că acesta este ordinul, să se comporte ca oile, li se dă mânare şi trebuie să stea liniştiţi şi cuminţi, iar câinii de pază sunt cei care au mai fost şi la celelalte voturi, doamna Udrea la PDL, domnul Oprea la trădători şi domnul Borbely la UDMR. Nu toată lumea acceptă acest statut de oaie bine hrănită", a afirmat el.

Preşedintele PSD a mai spus că dacă la votarea moţiunii nu va fi niciun vot în susţinerea Guvernului, atunci acesta este "un guvern zero". "Ce guvern din această lume stă la putere având zero voturi? Nici măcar în dictaturi, şi acolo se dă un vot formal. Un guvern cu susţinere zero este un guvern zero", a adăugat el.

Ponta a precizat, răzpunând unei întrebări, că aşteaptă voturi pentru moţiune inclusiv de la deputaţii grupului minorităţilor, nu doar de la cei ai PDL.

El a refuzat să dea nume, motivând că nu doreşte să le creeze acestora probleme.

"Nu precizez cum îi cheamă pentru că ştiu ce îi aşteaptă în această seară: dosar penal, poliţie, garda financiară, băgat în şedinţă. Mai mulţi au păţit deja lucrul acesta. Alţii dimpotrivă, ca senatorul de Gorj (Ion Ruşeţ - n.r.) care a spus că votează moţiunea şi a fost pus preşedinte la PDL, probabil că după ce nu va vota moţiunea o să îl dea jos şi o să fie tot Manţog şef, că aşa se lucrează la PDL. Au un arsenal nelimitat de ameninţări, de corupţie sub diverse forme, pentru a-i convinge să nu voteze deloc", a spus Ponta.

El a precizat că senatorul Cătălin Voicu nu este luat în calcul în ceea ce priveşte estimarea voturilor pentru moţiune şi a adăugat că deputatul PSD Victor Surdu va lipsi, miercuri, de la vot, din cauza unei intervenţii chirurgicale suferite marţi.

Ponta a menţionat, răspunzând unei întrebări, că nu ştie dacă senatorul Voicu doreşte sau nu să voteze.

Întrebat dacă parlamentarii PDL care vor vota moţiunea vor fi primiţi în PSD, Ponta a răspuns: "Cei care vor vota moţiunea sunt partenerii noştri. Alte promisiuni nu am făcut şi vă dau un exemplu cu un deputat care a fost la noi şi acum e la domnul Oprea (UNPR-n.r.) şi a negociat şi cu noi şi cu PNL că vine şi votează moţiunea dacă îl punem ministru în viitorul guvern, al agriculturii de exemplu. Evident că nu promitem aşa ceva".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici