Ponta: Parlamentarii USL vor participa la dezbateri în comisia de redactare a noii legi electorale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa USL, că parlamentarii opoziţiei vor participa la discuţiile din comisia constituită pentru a dezbate noua lege electorală, în baza căreia va fi ales noul Parlament.

152 afișări
Imaginea articolului Ponta: Parlamentarii USL vor participa la dezbateri în comisia de redactare a noii legi electorale

Victor Ponta (Imagine: Mediafax Foto)

Ponta a arătat că marţi va avea loc o primă reuniune a comisiei care urmează să redacteze legea electorală pe baza căreia se vor alege viitorii parlamentari.

"Ne dorim o lege electorală care să corecteze greşelile din legea actuală, o mai bună selecţie a celor care candidează", a spus liderul PSD, arătând că proiectul pe care USL l-a depus, sub semnătura celor doi preşedinţi ai Uniunii, cuprinde reducerea numărului de parlamentari, dar şi alegerile într-un singur tur de scrutin.

"Practic, în fiecare colegiu, candidatul care câştigă primul loc să meargă în Parlament", a afirmat Ponta, adăugând că USL se va bate ca din noiembrie să se ajungă la pierderea mandatului de către parlamentarul traseist politic.

Referindu-se la legea privind ratificarea tratatului de guvernanţă fiscală, Victor Ponta a anunţat că parlamentarii USL vor participa şi se vor implica în discuţii, deşi, "în timp ce preşedintele Băsescu se laudă că semnează tratatul, premierul Ungureanu, mâna dreaptă a preşedintelui, practic încalcă de la început principiile şi ideea acestui tratat, care înseamnă disciplină bugetară, o cheltuire transparentă a bunului public şi foarte multă prudenţă".

Ponta a criticat faptul că Guvernul ar fi luat decizia de a adopta o hotărâre de Guvern privind împărţirea de bani publici administraţiilor locale ale PDL şi UNPR, ca "mită pentru campanie electorală".

"Dacă într-adevăr calculele sunt corecte, rezultă că Ungureanu a vândut toată rezerva de cupru a României pentru ca, într-o săptămână, toţi banii luaţi să îi împartă baronilor PDL şi UNPR, în scopul de a-şi păstra funcţia de premier pentru câteva luni", a afirmat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a anunţat că marţi, după adoptarea hotărârii de guvern, USL va depune plângeri penale împotriva premierului şi a miniştrilor care vor contrasemna această hotărâre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici