Ponta: PDL şi Ungureanu nu au curajul să ducă o măsură până la capăt în cazul Blejnar

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi PDL nu au curajul să ducă o măsură până la capăt în ceea ce-l priveşte pe Sorin Blejnar, el arătând că locul acestuia nu este într-un post "călduţ", ci la DNA.

322 afișări
Imaginea articolului Ponta: PDL şi Ungureanu nu au curajul să ducă o măsură până la capăt în cazul Blejnar

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Decizia de azi dovedeşte două lucruri: că tot ce am spus în ultimii doi ani despre domnul Blenjar este absolut adevărat, e şeful mafiei PDL şi omul care a patronat evaziunea fiscală şi contrabanda în România. Şi mai dovedeşte că domnul Ungureanu şi PDL nu au curajul să ducă o măsură până la capăt", a spus Ponta.

El a arătat că locul lui Blejnar este la DNA şi a subliniat că USL se va ocupa ca acesta să ajungă în faţa justiţiei.

"Locul domnului Blejnar nu este într-un post călduţ la ANAF, ci la DNA. Noi vom avea grijă ca domnul Blejnar să ajungă în faţa justiţiei şi să explice câţi bani a dat şi cui a dat din banii obţinuţi în această perioadă din contrabandă fiscală şi trafic", a spus Ponta.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) după ce s-a constatat, în urma unei analize efectuate la nivelul aparatului de lucru al primului-ministru, că din partea ANAF nu a fost înregistrată o colectare eficientă a veniturilor.

"A fost o analiză la nivelul aparatului de lucru al primului-ministru, în intervalul celor 60 de zile. În urma analizei, s-a constatat că nu a fost o colectare eficientă", a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

El a amintit că Guvernul trebuie să deruleze şi un program de restructurare a ANAF, în baza unui program susţinut de Banca Mondială.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma unei discuţii avute, marţi, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, decizia de eliberare din funcţie fiind semnată de şeful Guvernului, informează Guvernul.

Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici