Ponta: Premierul, desemnat miercuri, dacă moţiunea trece, de PSD, PNL, PC, UDMR şi minorităţi

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că, în situaţia în care moţiunea de cenzură va fi adoptată, atunci PSD, PNL, PC, UDMR şi grupul minorităţilor se vor întâlni miercuri seară pentru a decide, prin vot, cine va fi premierul noului Guvern de criză.

24 afișări
Imaginea articolului Ponta: Premierul, desemnat miercuri, dacă moţiunea trece, de PSD, PNL, PC, UDMR şi minorităţi

Ponta: Premierul, desemnat miercuri, dacă moţiunea trece, de PSD, PNL, PC, UDMR şi minorităţi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Ne-am angajat ca miercuri seară - şi aici trag concluzia discuţiilor de mai devreme cu colegii liberali şi conservatori, dacă moţiunea de cenzură este adoptată vom avea o întâlnire nu doar noi cu liberalii şi conservatorii, ci îi vom invita şi pe cei de la grupul minorităţilor şi pe cei de la UDMR în care să încercăm să refacem o majoritate de anul trecut iar premierul va fi desemnat pe baza votului celor patru partide şi a grupului minorităţilor", a spus Ponta, după întâlnirea cu grupul minorităţilor naţionale.

El a arătat că la întâlnirea de miercuri seară se vor face propuneri de premier de către fiecare formaţiune politică sau grup parlamentar (minorităţi, n.r.), urmând ca cea mai bună şi fie adoptată.

"Dacă propunerea cea mai bună va fi cea făcută de PNL, aceea va fi. Dacă e una mai bună a noastră, nu e niciun fel de problemă", a spus Ponta.

El a precizat, totodată, că PSD a căutat să ia legătura cu UDMR şi va insista ca marţi să aibă o întâlnire cu grupul parlamentar al Uniunii. "Cu cei de la UDMR - i-am căutat, o să-i căutăm în continuare. Ştim răspunsul lor vizavi de poziţia politică dar tot credem că e util şi o să insistăm ca mâine (marţi, n.r.) să avem o nouă întâlnire, eventual cu grupul parlamentar al UDMR", a adăugat Ponta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după o întâlnire între liderii PSD şi cei liberali, că rămâne rezervat în ceea ce priveşte şansele moţiunii de cenzură, preferând să fie realist.

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a susţinut, luni, că moţiunea de cenzură nu va trece şi că actuala opoziţie nu reprezintă o alternativă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici