Ponta: Recalcularea pensiilor militare trebuie oprită imediat, reacţia lui Băsescu e foarte târzie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că recalcularea pensiilor militarilor trebuie oprită imediat, considerând că reacţia preşedintelui Traian Băsescu privind decizia ICCJ este foarte târzie.

39 afișări
Imaginea articolului Ponta: Recalcularea pensiilor militare trebuie oprită imediat, reacţia lui Băsescu e foarte târzie

Ponta: Recalcularea pensiilor militare trebuie oprită imediat, reacţia lui Băsescu e foarte târzie (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Ponta a declarat că nu există nicio altă soluţie într-o ţară europeană decât să se respecte deciziile judecătoreşti.

El susţine că recalcularea pensiilor trebuie să se oprească imediat.

"Reacţia lui Traian Băsescu este foarte târzie, după ce a realizat ce spune opinia publică", a spus preşedintele PSD, care consideră că preşedintele trebuia să aibă o reacţie imediată, după decizia instanţei supreme.

"Nu trebuie să uităm însă că nu doar Boc şi Oprea sunt de vină, ci şi Băsescu pentru că i-a numit şi îi va ţine în funcţii pentru care aceştia nu sunt pregătiţi", a conchis Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că hotărârea ICCJ privind recalcularea pensiilor militare "trebuie respectată".

Aflat la cumpărături, preşedintele a fost întrebat de reporterul unei televiziuni ce părere are despre decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militare, răspunzând: "Nu-i decât o soluţie, să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi. Nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) apreciază că HG 735/2010 de recalculare a pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare discriminează beneficiarii pensiilor care nu au depus cereri de recalculare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici