Ponta: Toţi fraierii care au dat în România gluma cu Ajutorul umanitar nu au înţeles că e o glumă

Premierul Victor Ponta a spus, marţi, că, în condiţiile în care preluarea de către România a portofoliului Ajutor umanitar a fost o glumă de la Bruxelles, aşa cum susţine preşedintele Traian Băsescu, înseamnă că toţi ”fraierii”care au dat în România această informaţie nu au înţeles că era o glumă.

1565 afișări
Imaginea articolului Ponta: Toţi fraierii care au dat în România gluma cu Ajutorul umanitar nu au înţeles că e o glumă

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

”Am înţeles că a fost o glumă, cea cu Ajutorul umanitar. Înseamnă că toţi fraierii care au dat în România acea glumă nu au înţeles că era o glumă”, a spus Ponta.

Întrebat dacă s-a simţit păcălit, el a negat.

”Eu, nu. Turcescu poate, că el zicea că luăm Ajutor umanitar. Înseamnă că domnul Băsescu l-a păcălit pe Turcescu, înseamnă că e o problemă a lor”, a spus Ponta.

El a subliniat că nu a discutat cu preşedintele ales al CE, Jean Claude Juncker, despre portofoliul Ajutor umanitar.

”Eu v-am spus foarte clar, când m-aţi întrebat. E adevărat că atunci când a apărut ştirea în România, nu doar la Turcescu, a mai apărut la cineva, dar nu spun, să nu se supere, era ştire sigură, sigură. După aia aţi aflat de la domnul Băsescu că era o glumă. Când m-aţi întrebat v-am spus foarte clar că niciodată, în nicio discuţie a mea cu domnul Juncker, nu s-a discutat despre Ajutor umanitar”, a spus Ponta.

”Deci, cred că cei care au fost păcăliţi în România ar trebui data viitoare să fie un pic mai profesionişti şi să verifice sursele, că, dacă-s glumele domnului Băsescu, riscaţi să vă faceţi de râs”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă poate confirma informaţiile potrivit cărora România va prelua portofoliul Politicilor regionale, Ponta a răspuns negativ.

”Nu, nu vă pot confirma nimic pentru că nu intră în atribuţiile mele să vă confirm acest lucru. Conform tratatelor europene, preşedintele desemnat, domnul Juncker, va anunţa mâine şi portofoliile care revin fiecărui comisar european. Eu pot să vă confirm ceea ce îmi spune mie legea, şi anume că imediat după ce mâine domnul Juncker precizează comisarul şi portofoliul, voi solicita Parlamentului audierea acestuia”, a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România va avea în CE un portofoliu "cu care n-o să ne fie ruşine" şi a arătat că lista vehiculată, în care pentru Corina Creţu apărea un portofoliu "neconvingător", a fost "o glumă lansată de la Bruxelles", de care premierul Ponta s-ar fi "speriat".

"Referitor la ce vântură Victor Ponta legat de comisar – cum o sabotează preşedintele pe Corinuţa... Vreau să ştiţi că toate discuţiile mele legate de funcţia de comisar, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentativ", a spus Băsescu, în declaraţia de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Băsescu a adăugat că lista de comisari vehiculată în care Corina Creţu apărea ca urmând să deţină un portofoliu "neconvingător" a fost "o glumă lansată de la Bruxelles".

"Eu ştiu că l-a descumpănit acea listă care a apărut cu numele Corina Creţu pe un portofoliu neconvingător. Ca să nu se sperie Victor Viorel, vreau să-i spun că a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Oamenii de la Bruxelles au simţul umorului şi atunci au lansat acest lucru chiar la două zile după ce Victor Viorel povestea ce negocieri complicate a avut el pentru obţinerea unui portofoliu. Vă rog, sunteţi ziarişti, întrebaţi-l cu cine a negociat", a continuat preşedintele.

"Eu vă pot spune că România va avea un portofoliu cu care n-o să ne fie ruşine, dar Victor Viorel s-a speriat de o glumă şi s-a temut că i-am stricat negocierile complicate. Caraghios. V-aş spune mult mai mult dar este o regulă, să nu se vorbească în această perioadă, este un atribut al preşedintelui Comisiei", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici